Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Felújításra vár a vásárhelyi Kutasi úti kerékpárút

Hódmezővásárhely - A vásárhelyiek szívesen közlekednek kerékpárral, ezért az önkormányzat folyamatosan bővíti a bicikliút-hálózatot: már negyven kilométernyi útnál tartanak. Ezek közül azonban már több is felújításra vár, köztük a Kutasi úti, melyből itt-ott már az aszfalt is hiányzik.
A piactér mellett is elhaladó Kutasi úti bicikliút burkolata számtalan helyen megrepedezett, kisebb-nagyobb kátyúk, gödrök és huppanók keletkeztek rajta, nem egy helyen az aszfalt széttöredezett, jókora darabok pedig eltűntek.

– Ez a kerékpárút az elsők egyike a városban, így megérett a felújításra – mondta a nyugdíjas Tóth Antal, aki rendszeresen kerekezik erre. – Nagyon sokan használják, és nem csak a piacra igyekvők. Hallottam, hogy a jövőben újabb bicikliutakat akar építeni a város – ez dicséretes, és támogatom is –, de jobban oda kellene figyelni a meglévők rendben tartására. A Kutasi úti kerékpárút több helyen balesetveszélyes, nagyon oda kell figyelni, elég egy pillanatra félre nézni, és kész a baj.

Az önkormányzat fontos feladatának tartja a település bicikliút-hálózatának fejlesztését, illetve annak karbantartását – mondják a városházán. Ehhez a munkához folyamatosan keresik a pályázati forrásokat. Jelenleg a tervezés fázisában tart a lelei úton épülő kerékpárút, mely a tervek szerint az ipari területig vezet. A jövőben pedig Barattyosra, sőt Mindszentre is vezet majd Hódmezővásárhelyről ilyen út.
A Kutasi úti kerékpárút mellett vezet a 47-es főút nyomvonala, melynek útburkolatát jövőre megerősítik. A műszaki osztály reméli, hogy az elhasználódott kerékpárút ezzel egy időben megújulhat. Erre esélyt nyújthat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által a kerékpáros közlekedés fejlesztésére, a belterületi utak kiépítésére, valamint a középületek akadálymentesítésére kiírt pályázat, melynek keretében több mint húszmilliárd forintot osztanak szét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kell a láthatósági mellény, mert nagyon meleg

Hódmezővásárhely - Június elseje óta láthatósági mellényt kellene viselniük azoknak a… Tovább olvasom