Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Felújítják a Mágocsi út 4,5 kilométeres szakaszát

Székkutas és Nagymágocs között 4,5 kilométer utat újít fel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A beruházást hazai forrásból, nettó 210 millió forintból valósítják meg.
Székkutason az elmúlt években több olyan fejlesztés is zajlott, amelyek miatt meg kellett bontani az utakat. Mint arról lapunk is beszámolt, szennyvízhálózat épült, a település részt vett az egészséges ivóvíz programban is. Miután a munkálatokkal végeztek, az önkormányzat állami forrás segítségével a település összes helyi kezelésű burkolt útját felújította. Már akkor elhangzott, hogy ígéretet kaptak az állami tulajdonú Mágocsi út Székkutast érintő szakaszának felújítására is.

A munka a napokban kezdődött. A kivitelező a 47-es főút kereszteződésétől kezdte a munkát. Összesen 4,5 kilométer kap új aszfaltburkolatot. A beruházás hazai forrásból valósul meg, nettó 210 millió forintba kerül – tudtuk meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. sajtószolgálatától. A marási, bontási munkák után pedig új kiegyenlítő és kopóréteget építenek, burkolati jeleket festenek. A szakasz új forgalomtechnikai jelzéseket is kap.

A kivitelezés a tervek szerint 100 napig tart. Első lépésben árokrendezést végzett a kivitelező. Ahol szükséges, a lokális javításokat, illetve a pályaszerkezet cseréjét is elvégzik. A marási, bontási munkák után pedig új kiegyenlítő és kopóréteget építenek, burkolati jeleket festenek. A szakasz új forgalomtechnikai jelzéseket is kap. A munka félpályás útlezárások mellett zajlik.

Megkérdeztük, mikor újítják fel az útszakasz Nagymágocs felőli részét, ami körülbelül ugyanilyen hosszú szakasz. A közútkezelőtől megtudtuk, a folytatás hazai vagy uniós források függvénye.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Találkozott Botka, Márki-Zay és Molnár Hódmezővásárhelyen - a települések együttműködéséről is egyeztettek

Találkozott Botka, Márki-Zay és Molnár Hódmezővásárhelyen - a települések együttműködéséről is egyeztettek
Együtt ebédeltek, előtte a térség vállalkozásainak fejlesztéséről, a tramtrain által is megerősödő… Tovább olvasom