Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Felújított kosár- és streetballpályák Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas kosárlabda- és streetballpályákat alakítottak ki a vásárhelyi Hódtói Sportcentrumban.
A város és a Kosársuli összefogásának köszönhetően, az országban egyedülállóan – ezt a sportági szövetség is megerősítette –, 826 négyzetméteres egybefüggő területen gumi- és műanyagborítást kapott 3 szabadtéri pálya, valamint világítást, mobil eredményjelzőt és korszerű palánkokat is felszereltek. A beruházás 33,2 millió forintba került, ebből az állami támogatás 95 százalékos, vagyis 31,5, az önkormányzat által biztosított önrész 1,6 millió – hangzott el tegnap Almási István polgármester és Elek András, a Kosársuli elnökének az átadáskor tartott sajtótájékoztatóján. A pályarekonstrukció kapcsolódik a stadion felújításához és a futópálya létesítéséhez, és ezek a sportos, egészséges életmód révén az Egészséges Vásárhely Programhoz. A polgármester – aki a szalagátvágáson kívül kosárra dobással avatta a létesítményt – a fiataloknak és a felnőtteknek sok szép, emlékezetes sportélményt kívánt.

Almási István polgármester is tesztelte a pályát. Fotó: Imre Péter
Almási István polgármester is tesztelte a pályát. Fotó: Imre Péter

A 20 éve működő Kosársuli tavaly ősszel nyújtott be pályázatot a klub infrastrukturális feltételeinek fejlesztésére, pályafelújítással és eszközbeszerzéssel, a Hódtói Sportcentrum kosárlabdapályáinak felújítására. A projekt keretében a korábban bitumenes küzdőterek korszerűsödtek. A gumi- és műanyagborításnak köszönhetően egészségesebb és kevésbé balesetveszélyes pályákon sportolhatnak a gyerekek és a felnőttek. Elek András kiemelte: a vásárhelyi kosárlabdázásért végzett több mint két évtizedes tevékenységének egyik legnagyobb eredménye a megvalósult pályarekonstrukció, jobb körülmények között kosarazhatnak a vásárhelyiek és ez a létesítmény lehet a streetball egyik fellegvára.

Olvasóink írták

 • 4. bozoeszter 2012. november 12. 09:48
  „Szerintem már a szakszofon se megy már neki.”
 • 3. UtólagKapitány 2012. november 11. 08:15
  „Piros arc, fehér haj hol marad a zöld ruha?”
 • 2. portis 2012. november 09. 18:33
  „Egészen pontosan, nem állami támogatás hanem Uniós. Új Széchenyi Terv DAOP.

  Fujj-fujj nem leszünk Brüsszel szolgája...

  1,6 milla pedig a vásárhelyi polgárok és cégek adóbefizetéseiből van.”
 • 1. grafika88 2012. november 09. 16:03
  „almási elvtárs--inkább saxofonozzon ..az jobban áll a kezében !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nőtt a munkahelyi balesetek száma

Az idén az országban tizenhat dolgozó vesztette életét, a megyében kettő. Az építőipar mellett a mezőgazdaságban is több a súlyos baleset. Tovább olvasom