Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Fidesz-nem az újabb időközi választásra

- Az időközi választás gondolata már májusban felmerült, de akkor arra kért minket Márki-Zay Péter, hagyjuk dolgozni - mondta Hegedűs Zoltán, a Fidesz-KDNP közgyűlési frakciójának vezetője.
– Komolyan mérlegeltük Márki-Zay Péter új, időközi választásra tett javaslatát, mert sokan megkerestek minket azzal, csalódtak a polgármesterben. Mert neki nem a város, hanem saját politikai karrierjének az építgetése a fontos – közölte a tegnapi sajtótájékoztatón Havasi Katalin, a Fidesz vásárhelyi elnöke. Hozzátette: ugyanakkor Vásárhelyt nem akarják egy éven belül két helyhatósági választásnak – ugyanis az időközin kívül az őszi rendest is megtartanák – és az azzal járó kampánynak kitenni.

– Az időközi választás gondolata már májusban felmerült, de akkor arra kért minket Márki-Zay Péter, hagyjuk dolgozni – mondta Hegedűs Zoltán, a Fidesz–KDNP közgyűlési frakciójának vezetője. – Erre természetesen lehetőséget adtunk, de azt tapasztaltuk: nem Vásárhelyért tevékenykedik. És az egész éves kampányidőszak lehetőséget adna neki, indokolttá tenné számára, hogy továbbra se a várossal foglalkozzon, pedig annak fejlesztése, működtetése lenne a feladata. Ez elől nem lehet a kampányba menekülni! – szögezte le a frakcióvezető. Majd kijelentette: ezért nem támogatják az új, időközi választásra tett közgyűlési – ma 10 órától tartják az ülést – előterjesztését.

Arra az újságírói felvetésre, hogy a Fidesz azért zárkózik-e el a megmérettetéstől, mert többségének elvesztésétől tart, Havasi kijelentette: a pártnak jól jönne a választás, mert sokan kiábrándultak Márki-Zayból. A polgármester pedig rosszul méri fel az erőviszonyokat, valamint megismételte: Vásárhelyt nem kergethetik permanens kampányba.

Elhangzott még: a Fidesz–KDNP-frakció a sportlétesítmények működtetése érdekében rendkívüli közgyűlést kezdeményez, mert arra az általános tartalékban van fedezet.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a székkutasi polgármesteri hivatalt

Új ügyfélteret alakítanak ki, és teljesen akadálymentesítik a székkutasi polgármesteri hivatalt. Az elektromos hálózatot is felújítják. A munkák idejére a hivatal a művelődési házba költözik. Tovább olvasom