Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Fiúk születtek január elsején: András Kolost és Balázs Tamást köszöntötték Vásárhelyen és Szentesen

Hódmezővásárhely, Szentes - Vásárhely idei első babája, Kócsó András Kolos január 1-jén 16 óra 20 perckor 4330 grammal és 54 centisen született. A szentesi kórházban az első baba, Csákó-Balogh Balázs Tamás 53 centiméterrel és 4080 grammal érkezett.
– András Kolos a második gyermekünk, a bátyja jövő szerdán lesz kétéves, szép ajándék lesz neki. És nekünk is az – mondta Kócsóné Csák Anikó, az idei első vásárhelyi baba édesanyja. Kócsó András Kolos január 1-jén 16 óra 20 perckor látta meg a napvilágot 4330 grammal és 54 centisen.

A város részéről Hegedűs Zoltán és Kószó Péter alpolgármester köszöntötte szerdán egy csokor virággal és 100 ezer forintos életkezdési támogatással őt és édesanyját. – Nagyon vártuk már az érkezését. Azt mondhatom, eddig nyugodt baba, legalábbis én már mindig úgy kapom meg, és a mai naptól már szoptatom, anyatejjel táplálom – folytatta az édesanya.
 Vásárhely idei első újszülöttje, András Kolos édesanyjával, Anikóval. Fotó: Imre Péter
Vásárhely idei első újszülöttje, András Kolos édesanyjával, Anikóval. Fotó: Imre Péter

– Minden vásárhelyi gyermekre büszkék vagyunk, aki világra jön. Ebben az évben András Kolos nyitotta a sort. Nagy öröm, hogy Vásárhelyen folyamatosan nő a születések száma: 2010-ben 374 gyerek született a városban, míg tavaly már 514.

– December 30-án, szombaton azt gondoltam, megszületik a kisfiam. Bementünk a kórházba, végül mégis hazamentünk. Hétfőn azonban már nem fölöslegesen érkeztünk – mesélte derűsen a szentesi Csákó-Balogh Balázs Tamás édesanyja. Klára háromórányi vajúdás után a harmadik gyermekét hozta világra a helyi kórházban, a kisfiú lett idén a város első babája. Otthon az édesapja, illetve a 12 éves nővére, Veronika, valamint a 14 éves bátyja, Antal várja. A kis jövevény január 1-jén 22 óra 20 perckor 53 centiméterrel és 4080 grammal érkezett.
Szentes legújabb kis lakója és az édesanyja pénteken mehet haza a kórházból. Fotó: Králik Emese
Szentes legújabb kis lakója és az édesanyja pénteken mehet haza a kórházból. Fotó: Králik Emese

– Nagyon örültek a kisöccsük érkezésének, sokszor megsimogatták a hasamat. A nagyobbak szerdai napon születtek, a pici megtörte a hagyományt, hétfőn látta meg a napvilágot. Úgy látom, jó étvágyú kisgyerek lesz – hallottuk az édesanyától. Az önkormányzat nevében szerdán Szirbik Imre polgármester és Chomiak Waldemar képviselő, a kórház részéről Szilágyiné Kádár Irén ápolási igazgató köszöntötte őket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyen is épül lőtér

Vásárhelyen is épül lőtér
Országszerte összesen tizenhat Honvédelmi Sportközpontot épít a kormány, ebből egy Hódmezővásárhelyen valósul meg. Tovább olvasom