Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Fokozott ellenőrzés volt a hétvégén Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A közterületi rendőri jelenlét mérlege 22 helyszíni bírság, 16 szabálysértési és egy büntetőfeljelentés Fokozott ellenőrzést tartott a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság az elmúlt hétvégén.
A közterületek rendjének fenntartását, a jogsértő cselekmények hatékonyabb kiszűrését, a lakosság szubjektív biztonságérzetének fokozását célzó akciót a rendőrkapitányság vezetője rendelte el, melynek végrehajtását a Hódmezővásárhely MJV önkormányzata által nyújtott pénzbeli támogatás biztosította. A fokozott rendőri jelenlétnek köszönhetően pénteken és szombaton éjszaka számos szabálysértést, valamint egy rongálás bűncselekményt szűrtek ki a szolgálatot ellátó egyenruhások.

Szombatra virradó éjjel összesen 10 esetben éltek a rendőrök szabálysértési feljelentéssel többek között közlekedési, köztisztasági szabályok megsértése, közterületi alkoholfogyasztás és csendháborítás miatt, 18 személlyel szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki. A szolgálat során zajszintmérést is kellett végezniük a rend őreinek az egyik szórakozóhely közelében. Mivel a mérés eredményeként a zajszint meghaladta az engedélyezettet, szabálysértési feljelentést tettek az illetékes hatóság felé.

A szombatról vasárnapra virradó éjszaka eredménye 4 szabálysértési feljelentés és 4 helyszíni bírság volt közlekedési, köztisztasági szabályok megszegése, valamint csendháborítás miatt, továbbá egy büntetőeljárás rongálás gyanúja alapján.

Történt ugyanis nem sokkal éjfél után, hogy az egyik járőrpáros a belvárosban a játszótér közelében egy hangos csörrenésre lett figyelmes. Rögtön a hang irányába indultak, ekkor vették észre, hogy a "Libás lány" elnevezésű szoborcsoport körül többen állnak, és a társaságból egy fiatal a szobor-együttes részét képező egyik libát a betontalapzatból kitépte, majd az előtte lévő vizes medencébe dobta. A "libaúsztatás" eredménye az lett, hogy a járőrök előállították a rendőrségre a 20 éves fiatalt, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. E jó heccnek tűnő magatartása a műalkotásban 40.000 Ft kárt okozott.

Vele szemben rongálás, valamint garázdaság vétség megalapozott gyanúja alapján folyik a büntetőeljárás - tájékoztatta a delmagyar-hu-t a rendőrség.

Olvasóink írták

  • 2. xrxtq 2010. június 07. 22:00
    „Ilyenkor nincs itt Bajnai elvtárs?”
  • 1. Falcao 2010. június 07. 11:59
    „Egy fülest is lehetett volna adni a libás gyereknek persze csak úgy suttyomban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Wass Albert szobra Vásárhelyen

Wass Albert erdélyi író szobrát, Tölgyesi Poós Anna szobrászművész és Poós László alkotását avatták… Tovább olvasom