Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Folyamatosan újul meg a vásárhelyi piac

Hódmezővásárhely - Az elmúlt egy évben is jelentős fejlesztések folytak a vásárhelyi piacon, hamarosan pedig komoly pályázati pénz is érkezhet a további rekonstrukciós munkákra.
A piac fejlesztésére mindig nagy gondot fordított a vásárhelyi önkormányzat. Közel egy éve új, az országos szövetség ajánlását bíró, korszerű, 100 férőhelyes kerékpártárolót létesítettek, majd világítást kaptak a sátoros elárusítóhelyek, kívül-belül kifestették a vásárcsarnokot, körbekerítették a területet, és zajlik a vízelvezetéshez kötődő burkolatjavítás. De bőven akad még tennivaló.

– Megkezdődött a kisállat-, vagy ismertebb nevén tyúkpiac áthelyezése az Epreskerthez. Ez mintegy 350 ezer forintos beruházás. Az alapokat elkészítettük, de még adósak vagyunk az oszlopok és a tetőszerkezet kialakításával. Az időjárás függvénye, hogy mikor végzünk – közölte Magyar József. A városellátó igazgatója elmondta: a helypénzek a tavaly októberi korrekció óta nem emelkedtek, vagyis földön árusítva 140, a fedett asztalrészen 280 forint négyzetméterenként.

Magyar korábban azt nyilatkozta, hogy a csarnok tetőszerkezetének rekonstrukciója csakis pályázati források igénybevételével lehetséges. Ez a közeljövőben megvalósulhat. A Szabadság tér 700 millió forintos rehabilitációjában a piac is szerepel – tudtuk meg Mucsi Lászlótól, a városfejlesztési és üzemeltetési iroda vezetőjétől –, és amennyiben sikerrel veszik a pályázat mindkét fordulóját, 2011-ben költhetik el a pénzt a városrészre. A dokumentációt március végén, április elején nyújtják be, jelenleg a tanulmánytervek készülnek.

A piacon felújítják az önkormányzati tulajdonú épületeket, valamint fejlesztik az infrastruktúrát.

Olvasóink írták

 • 5. ava44 2010. február 16. 21:43
  „Ja hogy nem a lakások felújjítása kerül 700 millióba? Valaki beleálmodta a piacot is? Akkor nem is lesz semmi a lakás felújjításokból? Vagy mi a fene ez már megint? Mégis kap a város ettől a korrupt szoci kormánytól pályázati pénzeket? Nahát-nahát és ezek a garasok hova gurlnak majd be? Ezekkel tömik be a lyukakat a piacon? Mellesleg ráférne már. Az a "nagy gond" amit eddig a piacra fordított a város mostmár látszódhatna. Vagy csak ha megnyeri a fityisz a választást? És ha ősszel Vásárhely úgy dönt hogy elég a fityiszes vezetésből? Akkor majd megbüntetik a várost és nem kap egy fityiszt sem.”
 • 4. qutya 2010. február 14. 17:14
  „Ez sajnos mindenütt így van. A polgármesterek nem látnak a főtérnél tovább.
  A város széli, falusi és tanyasi ember le van sajnálva.
  Csak a választás előtt tudják, hogy még ilyen is van. Kell a voksunk. Amint megkapták a szavazatot, azonnal rövidlátóak lesznek.”
 • 3. Holló 2010. február 11. 07:40
  „Totya66

  Ez nem privilégium, mármint Lázár János parlamenti ott léte sőt az se, hogy Hódmezővásárhely polgármestere legyen a képviselő áprilisban lehet dönteni ki egyen az.
  De a kérdés önmagában jó mért ne lehetne más! Meg kéne nézni, hogy képviselő urunk mit is tett a választó körzetében vásárhelyen kívül, és talán el kéne gondolkodni csak vásárhely a kistérség? Mindszent, Székutas az nem?! Lehetne sorolni az érveket, de döntsön a nép és a nép akarata előtt meg kell hajolni. Úgy tanultam a nép akarata szent és sérthetetlen, még a politikai pártoknak is,bár ez sajna nem valósul meg mert párt politikai szavazás van ma jelen hazánkban.”
 • 2. totya66 2010. február 10. 10:03
  „Megvettük 170 millióért jó üzlet volt a városnak, meg lehet nézni a csütörtöki piacot például ma már 3 árus kerget 2 vevőt. Minden piacon kint van a teljes VÁM hivatal belekötnek az élő fába is, ha a felszámolás a cél akkor minek jópofizunk? Lázár urat úgysem mozdítja el senki az országgyűlésből hiszen szentírás hogy a 6-os számú választókörzetben csak Vásárhely polgármestere lehet képviselő holmi falusi embereknek esélyük sincs. De miért nem képviselheti a körzetet akár egy Mindszenti vagy Mártélyi lakos ugyanolyan jól???”
 • 1. Jegyszedo 2010. február 09. 22:34
  „Igy választások előtt csak a fejlesztési tervekről esik szó? Milyen szép tervek, vagy megvalósulnak vagy nem!
  Olyan szépen hangzik ez az egész, remélem nem csak mese és el is fog készülni! Valahogy nekem ez is (akár csak a PMK) olyan választási szavazatcsalogató hatású!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bessenyei nevét veszi fel a PMK

A hódmezővásárhelyi születésű Bessenyei Ferenc színművészről nevezik el a megújuló – jelenleg Petőfi Sándor nevét viselő – városi művelődési központot. Tovább olvasom