Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Folytatódik a szórólapügy

Balogh Jánosné (képünkön) fellebbezett az új helyi választási bizottság döntése ellen, amelyben elmarasztalták amiatt, hogy a szórólapjain a megyei Fidesz-frakció tagjaként tüntette fel magát, holott kizárták a pártból. A mártélyi polgármester a megyei területi választási bizottsághoz fordul azért is, mert a vásárhelyi Fidesz elnöke azt is kifogásolta, hogy képviselőjelöltként tünteti fel magát.

A megyei területi választási bizottsághoz fordult az országgyűlési választásokon függetlenként indulni szándékozó Balogh Jánosné. Mindezt tegnapi sajtótájékoztatóján jelentette be a mártélyi polgármester. A 6-os számú egyéni választókerület új választási bizottsága ugyanis – mint arról beszámoltunk – helyt adott Havasi Katalin városi Fidesz-elnök kifogásának. Havasi panasszal élt amiatt, hogy Baloghné a szórólapján a megyei közgyűlés Fidesz frakciójának tagjaként tüntette fel magát, azt sugallva, a párt támogatásával indul a választásokon, holott a szövetség megyei választmányának elnöksége kizárta a tagok közül.

A régi helyi választási bizottság első körben elutasította Havasi Katalin kifogását, mégpedig azzal az indokkal, hogy a párttagság megszüntetésével egy időben kerültek Baloghné szórólapjai a postaládákba. A pártból való kizárása pedig akkor még nem volt jogerős. Az elutasítás után a vásárhelyi Fidesz elnöke a megyei területi választási bizottsághoz fordult, s az ugyancsak megerősítette: Balogh Jánosné nem állított valótlan tényt szórólapjain, miután a Fidesz-tagság megszűnésének legkorábbi időpontja február 16.  Mindezt tegnapi sajtótájékoztatóján közölte Baloghné.

Időközben újabb kifogás is felmerült ellene, mégpedig az, hogy képviselőjelöltként tünteti fel magát, holott csak az lehet jelölt, aki 750 ajánlószelvényt összegyűjtött. Ezen panasz, illetve a megyei Fidesz-frakciós tagság ügye a múlt héten az új helyi választási bizottság alakuló ülésén ismét napirendre került, s mind a két kifogásnak helyt adtak. Az új bizottság szerint Baloghné szórólapja megtévesztette a választókat, s eltiltották őt a további jogsértésektől.

Ezt követően fordult Balogh Jánosné a megyei területi választási bizottsághoz, s fellebbezett a döntés ellen. Baloghné a sajtótájékoztatón elmondta: egyenlő mércét vár el a helyi választási bizottságtól, hiszen nemcsak ő tüntette fel magát idő előtt országgyűlési képviselőjelöltként, hanem Bacsa Pál, Grezsa István és Lázár János is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oskovics száműzi a pártpolitikát

Pártsemlegessé kívánja tenni a vásárhelyi nyugdíjasszövetséget Oskovics György elnök, aki november… Tovább olvasom