Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Folytatódik a tanyavillamosítás

A Hódmezővásárhely külterületén élők legtöbbször a közvilágítással, a tanyák áramosításával, valamint a szemétszállítással és az úthálózattal kapcsolatban tettek föl kérdést a lakossági fórumokon – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Benkő Zsolt, a Külterületi Koordinációs Központ igazgatója.
A Hódmezővásárhely külterületén élők legtöbbször a közvilágítással, a tanyák áramosításával, valamint a szemétszállítással és az úthálózattal kapcsolatban tettek föl kérdést a lakossági fórumokon – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Benkő Zsolt, a Külterületi Koordinációs Központ igazgatója, a mezei őrszolgálat vezetője, az önkormányzat külterületi képviselője, aki idén 19 ilyen fórumot tartott, olyan helyeken is, ahol ez korábban nem volt szokás.

A képviselő elmondta, hogy a város az országban egyedülálló módon tanyavillamosítási programot indított, átvállalva magára a beruházások költségének felét. Eddig 84 ingatlanba sikerült bevezetni az elektromos áramot, ebből 44 tanya, 40 pedig zártkert. Bekötésre további húsz ingatlan vár. A közvilágítás területén csupán néhány helyen van elmaradás, a megoldáshoz még keresik a forrást. Azokon a helyeken, ahol a szemétszállítás nincs megoldva, konténerek felállítása helyett zsákos rendszert vezetnek be. A külterületi úthálózatot pedig folyamatosan próbálják fejleszteni, továbbépíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Azonosak a feltételek, a problémák

Mind a székkutasi, mind a mártélyi képviselő-testület arról határozott, hogy a két község szociális… Tovább olvasom