Délmagyar logó

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 33°C Még több cikk.

Gazdát keresnek a város kutyájának

Hódmezővásárhely - Szerető gazdát keres a vásárhelyi Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület annak a kutyának, amely majd egy éven át lakott, bujkált a belvárosban, a Hősök tere és a Kossuth tér között. Csöpi két alomból született 10 kiskutyáját már korábban megmentették.
Csöpinek nevezték el a vásárhelyi állatvédők a fekete keverék szukát, amelynek befogásával hosszú ideig próbálkoztak. Az általuk a város kutyájának nevezett eb ugyanis közel egy esztendőn keresztül kóborolt a vásárhelyi Hősök tere és a Kossuth tér közötti belvárosi szakaszon, bujkálva. Csöpi, amióta először felfigyeltek rá, kétalomnyi kiskutyát is világra hozott, a városvédő kőfal egyik vízkifolyójában elbújva.

– Hiába próbáltuk magunkhoz csalogatni, és hiába volt a télen mínusz 17 fok, Csöpi annyira félt az emberektől, hogy semmilyen módon nem sikerült eddig befogni. Pedig még hálóval is megpróbáltuk, hiába. Rendkívül félénk volt, egyből elszaladt, ha csak megpróbáltunk közelebb menni hozzá – mondta Varga András, az állatvédő egyesület egyik tagja, aki szívén viseli a kutyus sorsát. Az önkéntesek korábban már megmentették a kétalomnyi, tíz kiskutyából álló szaporulatot, már gazdát is találtak nekik – Németországban.

Varga András állatvédő Csöpivel. Nem csövezik tovább. A szerző felvétele
Varga András állatvédő Csöpivel. Nem csövezik tovább.
A szerző felvétele

Csöpit pár nappal ezelőtt végül sikerült befogni, azóta egy magánházban gondozzák, mivel a mártélyi menhelyen már nem tudták elhelyezni. – Magam is szívesen befogadtam volna, hiszen kicsinyeit én vittem az állatorvosi ellenőrzésre, oltásra. Csakhogy a saját, szintén befogadott, nagytestű kutyám nem tűr el más ebet maga mellett – mondta Varga András.

Csöpinek, „aki" a rövid ideje tartó gondozásnak köszönhetően már kezd hozzászokni az emberek jelenlétéhez, az állatvédők szeretnének gondos, szerető gazdát találni.

Kikötötték a német juhászt

Néhány napja a vásárhelyi Dózsa György utcán találtak egy német juhászt, amelyet addigi gazdája egyszerűen kikötött, otthagyott. Az állatvédők szerint újabban ismét gyakorivá vált, hogy az ebeket gazdáik egyszerűen kicsapják az utcára, vagy kiviszik a város határába.

Olvasóink írták

 • 6. zero 2011. május 28. 12:55
  „biztos nem egy észLÉNY ;)”
 • 5. aggodo 2011. május 27. 22:13
  „En egyszeruen bezaratnam az osszes allatkereskedest es torveny altal tiltanam a kutyak,macskak,nyuszik,madarak,stb. arulasat,addig,mig az emberekek felelosseg erzete nem eri el nagykorusag hatarat Addig gyamsag ala helyeznem oket es nem engedelyeznek nekik allattartast,mert csak kinozzak az allatokat.Akinek nem inge,ne vegye magara..
  Ezek nem eberek,akik ilyet csinalnak,hanem ok maguk az allatok. Mielott elhatarozzak,hogy haziallatot akarnak tartani miert nem gondoljak meg legalabb szazszor,hogy mik lehetnek a kovetkezmenyek az allatukra nezve.Azoknak is vannak erzeseik,kulonosen a kutyak azok,akik mindig csupan egy embert fogadnak el teljes szivbol gazdajuknak.Es az a gazda,akire teljes bizalommal felneznek,kidobja oket,kikoti egy fahoz es otthagyja ehenhalni???Embertelenseg.Ezert kellene a torveny altal bezaratni az allatkereskedeseket es kulon is megtiltani az allatok arulasat es vetelet.Oskor,ami ott van.Szepen le vannak maradva Europatol,de ez nem ujsag.”
 • 4. CID 2011. május 27. 21:23
  „booo : Hogy te milyen humoros lény vagy :)”
 • 3. CID 2011. május 27. 21:22
  „Raktáros : Jogos !”
 • 2. Raktáros 2011. május 27. 18:10
  „Kikötötték a németjuhászt?
  Sajnálatos!
  ...ám majd akkor számolják meg a szerencsétlen kicsapott kutyákat, ha bevezeti az áldott jó kormányunk az ebadót...”
 • 1. booo 2011. május 27. 16:32
  „Szóljanak a németeknek hogy vihetik a kutyamamát is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

25 német diák érkezik Mártélyra

Mártély - 25 német diák és 4 pedagógus érkezik holnap Mártély testvértelepüléséről, Althenarból. Tovább olvasom