Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Gyertyafénybe borultak a vásárhelyi temetők

Gyertyafénybe borult a vásárhelyi katolikus temető a halottak napja estéjén. Annak ellenére, hogy az előző hét végétől egészen keddig nagyon sokan felkeresték elhunyt hozzátartozóik nyughelyét, ezen a napon újra kilátogattak ide.
A katolikus temetőben is sokan gyújtottak gyertyát az elhunytakért. Fotó: Tésik Attila
Gyertyafénybe borult a vásárhelyi katolikus temető a halottak napja estéjén. Annak ellenére, hogy az előző hét végétől egészen keddig nagyon sokan felkeresték elhunyt hozzátartozóik nyughelyét, ezen a napon újra kilátogattak ide. A gyertyagyújtás már nem csak a katolikus sírkertre jellemző, hiszen a református temetőkben is sűrűn lobbantak fel az elhunytak lelkéért lobogó lángocskák. A hozzátartozók emlékeztek szüleikre, nagyszüleikre, testvéreikre, koszorúkkal, virágokkal, mécsesekkel körülrakva azok nyughelyét.

A katolikus temető sírjai erre az estére fényárba borultak, a rájuk rakott milliónyi piros vagy sárga mécsestől, vagy éppen egy-egy szál gyertya pislogott a nyughelyeken. A halottak napja most is az élőknek szólt, az emlékezés pillanatai sem csak a halottaké voltak. A temető mellett alig lehetett parkolóhelyet találni, a sírkertben hatalmas tömeg hömpölygött. Ezen az estén ezrek emlékeztek azokra a családtagjaikra, akik már csak gondolatban lehetnek velük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresik a vásárhelyi díszkút rongálóit - százezres jutalom

Százezer forint jutalmat ajánlott fel a rendőrség egy a napokban Hódmezővásárhelyen történt rongálás… Tovább olvasom