Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Gyűlnek az aláírások a vásárhelyi népkerti állomásért

Hódmezővásárhely - Nagy Rébék Ferenc nyugdíjas pedagógus kezdeményezésére, és cikkünk nyomán aláírásgyűjtés indult a vásárhelyi népkerti vasútállomás megmentéséért, felújításáért. Eddig több mint hatszázan szignálták az íveket.
Nagy Rébék Ferenc nyugdíjas pedagógus kezdeményezésére, és cikkünk nyomán aláírásgyűjtés indult a vásárhelyi népkerti vasútállomás megmentéséért, felújításáért. Eddig több mint hatszázan szignálták az íveket, az önkormányzat is segítene. A szervezők most olyan fotókat várnak, amelyeken régi fényében látható az állomás.

Az egykori ékszerdoboz, a népkerti vasútállomás elszomorító, siralmas állapotáról már többször írtunk ezeken a hasábokon, legutóbb – több mint egy hónapja – arról számolhattunk be, hogy Nagy Rébék Ferenc nyugdíjas pedagógus javaslatára aláírásgyűjtés indult a megmentéséért, a felújításáért. A rekonstrukció elsősorban a tulajdonos, a MÁV Zrt. feladata, kötelessége, de ebben a munkában – Lázár János polgármester kinyilvánította ezt a szándékot – Hódmezővásárhely szívesen segít, részt vállal, hiszen a stílusában és jellegében szimbolikus épület a Szeged felől érkezők számára szinte városkapuként szolgál.

Az aláírásgyűjtést Nagy Rébék Ferenc barátaival és ismerőseivel karöltve kezdte meg, és eddig, kézjegyükkel hitelesítve, több mint hatszázan álltak az ügy mellé.

– Nagy a lelkesedés, rokonszenves a kezdeményezésünk, az interneten is többen hozzászóltak már a témához – újságolta a nyugdíjas tanár. – Olyan is akadt, aki anyagi támogatást ígért. Érdekesség, hogy nemcsak helybeliek, vásárhelyiek, népkerti lakosok értenek egyet szándékunkkal, hanem az állomáson megforduló, ott átszálló szentesiek, mindszentiek, budapestiek és jászberényiek is aláírják az íveket. Ezt a feltüntetett lakcímekből tudjuk. Ezúton arra kérünk mindenkit, hogy aki korabeli, a népkerti vasútállomást ábrázoló fotóval, képeslappal rendelkezik – a minél sikeresebb, pontosabb rekonstrukció érdekében – adja le a pályaudvaron található kültéri pavilonnál. Természetesen visszaadjuk az ereklyéket. Tuza László keramikussal a majolikaoszlopok felújításáról is beszélgettünk, nem kivitelezhetetlen a munka, ráadásul a felső részek jó állapotúak. Szeretnénk, ha megvalósulna a teljes rekonstrukció, mert magunkénak érezzük ezt a szép épületet.

A népkerti állomás kültéri pavilonjában, valamint az Ipoly utcai ABC-ben még szignálhatók a kihelyezett ívek, illetve a www.vasarhely.us honlapon, a fórumon belül a speciális fórumok címszó alatt a fontos felhívások, közlemények, kérések és közérdekű információk rovatán belül a népkerti vasútállomás felújításánál mindenki hozzászólhat a témához, elérheti a szervezőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mucsi Mihály majdnem megfulladt a műtőasztalon

Hódmezővásárhely, Makó - A vásárhelyi Mucsi Mihályon gégemetszést kellett végrehajtani a makói… Tovább olvasom