Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Gyűrűzik a mártélyi Fidesz-botrány

Ketten is úgy tudják Mártélyon, ők vezetik a Fidesz helyi alapszervezetét. A megyei választmány Kun Violettát ismeri el községi elnöknek, Zsadányi Lászlóné ennek ellenére úgy véli, ő a párt helyi vezetője. Utóbbi egyébként nem a Fidesz jelöltjét, Lázár Jánost, hanem Mártély polgármesterét, Balogh Jánosnét támogatja a parlamenti választáson, akit viszont hétfőn kizártak a pártból.
Kun Violetta
Tovább gyűrűzik a mártélyi Fidesz-botrány. Jelenleg ugyanis ketten állítják magukról, hogy ők vezetik a párt helyi alapszervezetét.
– Semmiféle értesítést nem kaptam a Fidesz központi szervezetétől arról, hogy bármilyen probléma lenne a mártélyi alapszervezettel – mondja Zsadányi Lászlóné, aki ezért még mindig helyi elnöknek tartja magát. Lázár János, a Fidesz megyei vezetője viszont kijelentette, a napokban a választmányi ülés foglalkozott a megyében működő szervezetekkel, ahol egyhangú döntést hoztak: Kun Violetta a mártélyi alapszervezet vezetője. Vannak ugyan, akik fideszeseknek tartják magukat a faluban, ám az elmúlt években semmilyen szervezeti tevékenységet nem folytattak, a nyilvántartás szerint pedig tagdíjat sem fizettek. Ezért aztán az egyetlen alapszervezet Mártélyon a tavaly alakult, Kun Violetta által vezetett csoport, s azok, akik tagok szeretnének lenni, náluk jelentkezhetnek, állapította meg Lázár János, Vásárhely polgármestere, a kistérség, így Mártély országgyűlési képviselője.

Zsadányi Lászlóné
Kun Violetta az üggyel kapcsolatban megkeresésünkre csupán annyit: nem az ő tisztje eldönteni, melyik a hivatalos Fidesz-szervezet Mártélyon, hanem a megyei választmányé.
– 1994 óta tagja vagyok a Fidesznek, tavaly júniusban, a mártélyi csoport küldötteként részt vettem a párt kongresszusán, s szavazati jogom volt – mondta viszont Zsadányi Lászlóné. Hozzátette: alapszervezetének tagjai rendszeresen fizették a tagdíjat, amelyet a működésre fordítottak, s az ezt tanúsító számlákat el is küldték a központba. Az viszont más kérdés – tette hozzá Zsadányiné –, hogy idővel megváltozott a tagdíjfizetés módszere, ám erről ők nem kaptak tájékoztatást.

Zsadányinéék nem támogatják Lázár Jánost mint országgyűlési képviselőjelöltet. Ők a Hódmezővásárhely és Vidéke Demokratikus Szövetség felkérésére induló Balogh Jánosné, Mártély polgármestere mellett állnak. Baloghnét tegnap kizárta a Fidesz megyei választmánya a soraiból, azon indokkal, hogy a párt alapszabályát, jó hírnevét súlyosan sértő magatartást tanúsított. Ennek ellenére a mártélyi polgármester – aki egyébként nyolc évig volt tagja a megyei közgyűlés konzervatív frakciójának – nem bánta meg, hogy elfogadta a demokratikus szövetség felkérését. Lapunknak elmondta: tisztában volt azzal, hogy egy pártnak egy képviselőjelöltje lehet, ez pedig a választókörzetben Lázár János. Nem fordított hátat a jobboldalnak, hangsúlyozta, s nem is tartja magát árulónak, továbbra is a meggyőződése szerinti úton kíván haladni. Nem a párt érdekeit, hanem a térségben élőkét akarja képviselni, tette hozzá, a választási eredmény tükrében pedig kész együttműködni a Fidesszel.


Lázár: Baloghné elárulta a pártot

Lázár János, a Fidesz megyei elnöke, a vásárhelyi térség országgyűlési képviselője úgy véli: Baloghné elárulta a pártot. A mártélyi polgármestert támogató demokratikus szövetséget pedig a vásárhelyi polgármester sértődött emberek gyülekezetének, s komolytalannak tartja. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehézkes a vásárhelyi kisajátítás

Kisajátítási eljárást kezdeményezett a vásárhelyi önkormányzat azoknál az endreitelepi lakóknál,… Tovább olvasom