Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Hajléktalanok költöztek a szemétledobóba

Hajléktalanok költöztek a szemétledobóbaÚgy jutottak be, hogy a házból valaki elárulta nekik a bejárati kódot. Fotó: Antal Sándor
Hódmezővásárhely - Egy Csengettyű közi bérház hatodik emeletére költözött be négy hajléktalan Vásárhelyen. Főként az estéket töltötték ott, olykor a lépcsőházban végezték a dolgukat. A rendőrség tette ki őket.
– A hatodik emeleti szemétledobó helyiségbe költöztek a hajléktalanok. Három férfi és egy nő – kezdte beszélgetésünket Koncz János, a vásárhelyi Csengettyű köz 12. szám alatti bérház közös képviselője.

A férfi hozzátette, a probléma nem új, de most már megelégelték a lakosok. Október 27-én értesítették a rendőröket, akik kirakták az idegeneket. Ezt megkeresésünkre a rendőrség is megerősítette.

– Iszonyatosan büdös volt. Itt aludtak, ittak, dohányoztak, és még a kisdolgukat is itt végezték. Ennek véget kellett vetni. A rendőri intézkedés óta nem érkezett hozzám panasz a lakosoktól – mondta a közös képviselő. Korábban a 14. szám alatt is volt hasonló gond, de ott lecserélték a zárakat. Most ugyanezt teszik a 12. alatt. Tegnap a helyszínen nem találkoztunk a hajléktalanokkal.

– A bejárati kódot valakik elárulták nekik, úgy jutottak be – mesélte el egy házban élő férfi, aki kérte, ne írjuk le a nevét. Azt mondta, a szag és a látvány elviselhetetlen volt. Valaki azt is látta, amikor a nő a lépcsőházban végezte a dolgát. – Mostanában többször írtunk olyan hajléktalanokról, akik a lakókat zavarják, Szentesen egy Bocskai utcai társasházban ugyanaz a helyzet, mint a Csengettyű közben (Ha zavarja őket, feljelenthetik a hajléktalanokat a társasház lakói).

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílt nap a bíróságon

Perszimulációs előadáson vehettek részt, illetve a bíróság épületét is megismerhették a hódmezővásárhelyi iskolások. Tovább olvasom