Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Haladnak az SBO-val

Hódmezővásárhely - A kivitelező tartja a határidőt, így a tervek szerint még az idén elkészül a sürgősségi betegellátó osztály Vásárhelyen. A kórház a közelmúltban 34 milliós adományt is kapott.
Most már lehet látni, hol lesz a 6 ágyas kórterem vagy a műtő, azaz körvonalazódik a sürgősségi betegellátó osztály – fogalmazott a közel 280 millió forintos (240 millió támogatás) beruházás kapcsán Kallai Árpád, a vásárhelyi Erzsébet-kórház főigazgatója. Júniusban kezdődött a régi mosoda épületének átalakítása. Utóbbi 140 millió forintba kerül, a többi pénzből defibrillátort, monitorokat, különböző eszközöket vásárolnak. A 6 ágyas kórteremben 24 óráig tartózkodhat a beteg. Ez idő alatt dönt az orvos arról, hogy hazaengedi, vagy felveteti az osztályra. Az SBO-t és az A épületet egy folyosóval kötik majd össze, így mihamarabb elvégezhetik a diagnosztikai vizsgálatokat.

Nincs csúszás, a kivitelező tartja a határidőt, vagyis az év végére elkészül az új sürgősségi osztály, amely a működési engedélyek beszerzését követően januártól fogadja a pácienseket – hallottuk Kallai Árpádtól. Vásárhelyen jelenleg a belgyógyászaton és a traumatológián látják el a sürgős eseteket, a mentő pedig Szegedre viszi a betegeket. Az SBO átadása után – ahol naponta minimum 30–40 betegre számítanak majd – nem utaztatják a betegeket.

Már a válaszfalakat alakítják ki az egykori mosoda helyén, itt látják majd el a sürgős eseteket. A szerző felvétele
Már a válaszfalakat alakítják ki az egykori mosoda helyén, itt látják majd el a sürgős eseteket.
A szerző felvétele

Még az idén elkészül a kórház parkolója is, ahol 40 autónak lesz helye. A díjról a közgyűlés dönt. Nem szeretnék, ha a kórházba érkezők helyett mások is igénybe vennék az intézmény parkolóját.

34 milliós támogatás

34 millió forintos adományt kapott az Erzsébet-kórház a Szerencsejáték Zrt.-től. Kallai Árpád azt mondta, az emésztőrendszeri megbetegedések vizsgálatára és kezelésére szolgáló, endoszkópos beavatkozásokhoz használt, elavult eszközpark cseréjére és új műszerek vásárlására fordítják a támogatást.

Olvasóink írták

 • 3. kommentelő 2011. augusztus 25. 18:37
  „Ezek mind fontos és üdvözlendő beruházások. És semmi csak, semmi de. Jó, hogy lesz sürgősségi, jó, hogy fejlesztik az endoszkópiát.
  1. mivan?-nak: ezt a 240 millát nem ám a jóságos nagyvezérünktől kaptuk. Ezt még az előző, nemzetáruló kormány idején ítélték meg a városnak. Az agora programhoz és még több nagyösszegű támogatáshoz hasonlóan.”
 • 2. eldorádó 2011. augusztus 25. 09:34
  „1. mivan? 2011.08.24. 16:04

  ...meg a mentőautó!

  amint kész lesz az SBO”
 • 1. mivan? 2011. augusztus 24. 16:04
  „Most jön a pénz városunkba!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyalogosátkelőn bicajozó lányt gázoltak Hódmezővásárhelyen

Egy 16 éves vásárhelyi lányt ütött el egy autó a 47-es számú főút Hódmezővásárhelyen átvezető szakaszán, a Szent István térnél. Tovább olvasom