Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Hamarosan elkészül a hódmezővásárhelyi főposta

Október helyett akár már júliusban visszaköltözhet eredeti épületébe a vásárhelyi főposta. A Kossuth téri épület több száz millió forintos felújítása ugyanis a végéhez közeledik. Szerdán műszaki bejárást tartanak a helyszínen.
Kívül is megújul a nagyposta. Fotó: Tésik Attila
Tavaly május végén költözött ideiglenesen az egykori református ógimnázium földszintjére a vásárhelyi főposta. A Magyar Posta Zrt. 25 millió forinttal járult hozzá az épület átalakításához, annak érdekében, hogy az alkalmas legyen postahivatal ideiglenes működtetésére. A Kossuth téri főposta épületét ugyanis a cég teljes egészében felújítja. Az eredeti elképzelések szerint a munkálatokkal idén októberre kellett volna elkészülniük a kivitelezőknek, ám előfordulhat, hogy hamarabb befejezik a felújítást.

– Szerdán tartunk műszaki bejárást a helyszínen – mondta lapunknak Gara Péter, a Magyar Posta Rt. Ingatlangazdálkodási Igazgatósága kelet-magyarországi irodájának sajtóreferense. Hozzátette: most mérik fel azt is, milyen munkálatok vannak még hátra.

Az épületen belül is dolgoznak. A korábbinál nagyobb helyen szolgálják majd ki az ügyfeleket. Fotó: Tésik Attila
Gara Péter azt még nem tudta, mikor költözik vissza a postahivatal, csak annyi mondott, hogy arra leghamarabb júliusban kerülhet sor.
A Kossuth téri főposta épülete az eltelt egy esztendő alatt alaposan megújult, ennek egyik leglátványosabb külső jele, hogy teljesen kicserélték a tető bádogozását. Megkezdték az épület külső festését is, hogy az jól illeszkedjék a tér műemléki környezetéhez, leginkább a szomszédos, nemrégiben szintén felújított bírósághoz, illetve a Fekete Sashoz. A posta épületének renoválása szinte mindenre kiterjedt, a padlástól a pincéig: a helyiségek teljesen új padlózatot és burkolatot kapnak. Kicserélték az összes nyílászárót, megújult a fűtési rendszer, modernizálták a villanyvezeték-hálózatot és a világítást. A több száz millió forintos felújítás kiterjed az udvari épületekre. A legnagyobb változást majd az jelenti, hogy nem három, hanem csupán egyetlen kapun keresztül lehet megközelíteni a korábbinál nagyobb ügyfélteret.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyerekeké volt a vasárnap

Mire jó a gyermeknap? Az apróságok arca mindent elárul. Arra mindenképp jó, hogy bizonyságul… Tovább olvasom