Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Hamvas nem mond le önként

Bár felfüggesztették, mégsem mond le városi pártelnöki pozíciójáról a KDNP-s Hamvas Ödön. Közben Almási István vásárhelyi alpolgármestert ügyvivőnek nevezték ki, és a párt országos alelnöke szerint a pártügyésztől függ, mikor indul fegyelmi Hamvas ellen.
Hamvas Ödön, a KDNP vásárhelyi szervezetének felfüggesztett vezetője nem hajlandó engedelmeskedni a párt országos elnöksége határozatának, azaz nem hajlandó lemondani a szervezet elnöki posztjáról, ahogy a vezetőség is maradni kíván – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján. Hamvas elmondta, a Lenin által deklarált pártfegyelem és a lelkiismerete között kellett választania, s az utóbbira hallgatott.

Mint emlékezetes, a KDNP helyi szervezetének vezetősége azért került konfliktusba a párt országos vezetésével, mert nem Lázár Jánost, a Fidesz-KDNP közös jelöltjét, hanem Balogh Jánosnét támogatják az országgyűlési képviselőségért indult harcban. Hamvas Ödön szerint munkájuk során nem ütköztek a párt saját alapszabályába sem, mely az a helyi szervezet számára tartja fönn a jelöltállítás jogát. Hamvas úgy véli, nem lenne az sem baj, ha a helyi jobboldal két országgyűlési képviselőt is a parlamentbe juttatna a választókörzetből.

A KDNP tegnapi megyei elnökségi ülésén az országos választmány határozatának megfelelően járva el Almási Istvánt nevezték ki ügyvezetőnek a vásárhelyi szervezet élére. Kalmár Ferenc országos alelnök, a megyei szervezet vezetője elmondta: Hamvas Ödönt határozatával már a múlt héten felfüggesztette az országos választmány, innentől csak Rubovszky György pártügyésztől függ, mikor indít fegyelmi eljárást ellene.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fantomplakátok a levegőben

Nincs gazdája a Gyurcsány Ferenc és Kóka János fotójával és állítólagos idézeteivel ellátott… Tovább olvasom