Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 13°C Még több cikk.

Harmadával csökkent az építményadó Vásárhelyen, az elkészült pihenőpark keresztelőjével októberig várnak

Január 1-jéig visszamenőleg 30 százalékkal csökkentik a vásárhelyi vállalkozások építményadóját - döntött pénteki ülésén a közgyűlés.
Ünnepi pillanatokkal kezdődött a pénteki vásárhelyi közgyűlés: a városvezetők és a fideszes képviselők is virággal kedveskedtek a hölgyeknek nőnap alkalmából. Ezt viszonzandó Kecskeméti Rita (Fidesz–KDNP) vásárhelyi nyakkendőt ajándékozott Márki-Zay Péternek, amelyen a már ismert „közlekedési tábla" van, amelyen lefelé, lejtőn halad a város az irányítása alatt.

Most is megritkították a napirendet: Fidesz-javaslatra a túlóratörvénnyel kapcsolatos, illetve az összes lakásbérleti és adásvételi szerződések felülvizsgálatára vonatkozó előterjesztéseket törölték. Utóbbit Nagy Ernő (MSZP) lányának lakásügyére válaszul tárgyalták volna, mert Kis Andrea alpolgármester arról számolt be: több hasonlóan problémás ügyletet találtak.

Ezt követően Mucsi László, az önkormányzat városfejlesztési irodájának vezetője számolt be az aktuális beruházásokról. Megemlítette az ipari park 37 hektáros bővítését, a keleti elkerülő és a pihenőpark elkészültét, előbbit március 30-tól használhatják a közlekedők, és másnap, vasárnap délelőtt tartják az ünnepélyes átadót. A tramtrainberuházással kapcsolatban közölte: a vágányépítési munkák az Ady Endre úton és a Bajcsy-Zsilinszky utcán befejeződtek, és már elkezdődtek a Kálvin téren.
 Már a Kálvin János téren is elkezdték a tramtrain vágányfektetési munkáit Vásárhelyen. Fotó: Imre Péter
Már a Kálvin János téren is elkezdték a tramtrain vágányfektetési munkáit Vásárhelyen. Fotó: Imre Péter
Hódmezővásárhely közbiztonságáról is hallhattak beszámolót a megjelentek: tavaly is csökkent a bűncselekmények száma, és a felderítési mutatók is 80–90 százalékosak. Ezt Szabó Zsolt alezredes, megbízott vásárhelyi kapitány mondta el. Dakos József dandártábornok, megyei kapitány a megyei helyzetről szólt, kiemelten említve a határvédelmet.

Az ebédszünet után született meg a legfontosabb döntés: január 1-jéig visszamenőleg 30 százalékkal csökkentették a helyi vállalkozások építményadóját, ebbe a műhely- és raktárbővítmények is beletartoznak. A kedvezmény évi 240 millió forintos költségvetési kieséssel jár.

Viszont az elkészült, a közeljövőben átadandó pihenőparknak nem találtak nevet. Az egykori iskolára emlékeztető Kossuth Zsuzsanna és a Kószó Péter (Fidesz–KDNP) által javasolt Szent Erzsébet sem kapott többséget. Végül Hegedűs Zoltán (Fidesz–KDNP) javaslatára a döntést októberre halasztották.
Nagy eredmény

 – Nagy eredményeket értünk el ma: 30 százalékkal csökkent, január 1-jéig visszamenőleg, a vállalkozások építményadója, valamint Márki-Zay Péter polgármester javaslata ellenére megtartottuk a bérfejlesztési támogatást is. Előbbit egyhangúlag fogadtuk el – közölte Hegedűs Zoltán, a Fidesz–KDNP-frakció vezetője az ülés utáni sajtótájékoztatón. – A túlóratörvényt levettük a napirendről, mert az önkormányzati cégek dolgozóiból csak 43 ment el a fórumra, a szavazásra, 330 pedig nem, mert nem érdekelte a dolog, ezért kár lett volna vitatkozni róla – mondta Hegedűs.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betegszállítóra várt Mária, helyette csak egy papírt talált

Betegszállítóra várt Mária, helyette csak egy papírt talált
A vásárhelyi Völgyi Zoltánné Mária kedden hiába várta a betegszállítókat, akik a szegedi szemklinikára vitték volna vizsgálatra. Tovább olvasom