Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Három jelölt indul Székkutason

Sorozatunkban a Vásárhely környéki kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője? – latolgatjuk helyi politikusok segítségével, ezúttal Székkutason.
Újabb négy évig vállalná a falu vezetését a székkutasi Vígh Viktor, aki a harmadik ciklusát töltheti a polgármesteri székben, ha győz az októberi helyhatósági választásokon. Vígh akkor sem esik kétségbe, ha nem nyer, vagy ahogy ő fogalmazott: „Nem fogok felmenni a padlásra egy kötéllel a hónom alatt, ha nem választanak meg." Persze azért bizakodó, már csak azért is, mert szeretné folytatni a megkezdett munkát. Tevékenyen szeretne részt venni a hulladékgazdálkodási és az ivóvíz minőségjavítási programban. Az uniós támogatási lehetőségek bővülésével pedig további fejlesztéseket is megvalósíthatnának a faluban. A független jelöltként induló Vígh Viktor szerint ezeket könnyebben aknázza ki egy tapasztaltabb településvezető.

Ugyancsak függetlenként méreti meg magát Kovácsné Rostás Erzsébet. Elmondta: noha nem párttag, támogatóként tudhatja maga mögött a helyi jobboldalt, valamint a civil szervezeteket is. Kovácsné – aki szakmáját tekintve fizikoterápiás asszisztens – települési képviselőként jól ismeri a falu gondjait. Legnagyobb problémának a 32 millió forintos forráshiányt tartja, amiből mindenképpen le kellene faragni. Tudja, hogy ez nem lesz egyszerű feladat. Szerinte több vállalkozót kellene csábítani a faluba, ehhez azonban fejleszteni kellene az infrastruktúrát.

Információnk szerint harmadik jelöltként Makai Attila állatorvos is versenybe száll majd a székkutasi polgármesteri székért. A híresztelést azonban végül nem sikerült megerősíttetnünk az érintettel, miután külföldön tartózkodik. Úgy tudjuk, hogy Makai Attila is független jelöltként szállna versenybe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színjátszó kört alapítottak

Nyomdász az alapítója a vásárhelyi színjátszó körnek, a tagok között pedig akad ének szakos tanár,… Tovább olvasom