Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Három polgármesterjelölt küzd

Régi és új polgármesterjelöltek is harcba szállnak az őszi választásokon Vásárhelyen. A jobboldali összefogás Lázár János jogászt, jelenlegi városvezetőt, az MSZP és a HVDSZ, valamint a Munkáspárt a 2002-es választásokon is induló Hernádi Gyula nőgyógyász-közgazdászt támogatja. Az SZDSZ és a Polgári Szövetség Vásárhelyért Egyesület viszont az idén nem fogott össze a szocialistákkal, külön jelöltet indít, Kiss László közgazdászt.
Hernádi Gyula
Három polgármesterjelöltre szavazhatnak október elsején a vásárhelyiek. Legalábbis a különböző pártok, szervezetek helyi csoportjai eddig három nevet tettek közzé. Folytatni szeretné munkáját a jelenlegi városvezető Lázár János jogász, akit a 2002-es választásokhoz viszonyítva idén több párt, szervezet támogat. Négy évvel ezelőtt csak a Fidesz színeiben indult, ősszel viszont a jobboldal összefogásának eredményeként a Magyar Demokrata Fórum, a Tiszta Lap Egyesület és a Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezete is felsorakozott mögötte. A MIÉP vásárhelyi csoportja is a jelenlegi városvezetőt támogatja.

Négy éve még külön polgármesterjelöltet állított a Magyar Igazság és Élet
Kiss László
Pártja is, mégpedig Kovács László orvost indították. 392 szavazatot kapott, s ezzel a voksok 1,85 százalékát szerezte meg. Ennél több választó szerette volna a polgármesteri székben látni 2002-ben az ugyancsak önálló jelöltet, a tiszta lapos Kószó Péter orvost, akire 2634-en, azaz a választók 12,45 százaléka voksolt.

Lázárnak, akire az előző önkormányzati választásokon 9854-en szavaztak, s ezzel nyert is, mostanra szélesebb támogatói bázisa lett, míg a Magyar Szocialista Párt jelöltjének, Hernádi Gyula nőgyógyász-közgazdásznak 2002-höz képest kevesebb a szövetségese. Akkor az MSZP és a Munkáspárt városi szervezetei mellett a helyi SZDSZ-esek és a Polgári Szövetség Vásárhelyért Egyesület (PSZV) is támogatták. Az előző
Lázár János
választásokon Hernádi 8273 szavazatot kapott, vagyis a voksok 39,11 százalékát.

Idén az SZDSZ és a PSZV külön választási szövetséget kötött, s önálló polgármesterjelöltet indít, Kiss László közgazdászt, aki első alkalommal száll versenybe a városvezetői posztért. Viszont Hernádi mögött sorakozott fel új támogatóként a Hódmezővásárhely és Vidéke Demokratikus Szövetség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Omega, új kenyér, bírálat

Kicsinek bizonyult a vásárhelyi Andrássy utca és a Kossuth tér, akkora tömeg gyűlt össze a szombat… Tovább olvasom