Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Hatvanezren – lépésben az állattenyésztési kiállításon

Hódmezővásárhely - Idén mintegy 60 ezren látogattak ki a vasárnap este véget ért XV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokra, melynek a szervezők szerint nem célja a profitszerzés.
A forgalomszervezésről az volt a rendezők véleménye, hogy „nehéz az ellen bármit tenni, hogy a többség 9–10 óra körül indul el otthonról". Így fél órába is tellett, mire az ember kijutott autóval Vásárhelyről a Hód-Mezőgazda 47-es út melletti kiállítási centrumába.

A szervezők szerint sikeresen zárult a Vásárhelyen megrendezett, hétvégi XV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok. Szombaton és vasárnap két kilométeres volt a kocsisor, amely a Kálvin János tértől az esemény helyszínéig, a 47-es főút 195-ös kilométeréig, a Hód-Mezőgazda Zrt. kiállítási centrumáig állt, illetve haladt lépésben. Ezt a szakaszt autóval félóra alatt lehetett megtenni. Ezért többen a Serház tér környékén letették az autójukat, s onnan gyalog mentek tovább.

A vásárhelyi kiállítás bemutatóira sokan kíváncsiak voltak. Fotó: Tésik Attila
A vásárhelyi kiállítás bemutatóira sokan kíváncsiak voltak. Fotó: Tésik Attila

– Nehéz ez ellen bármit tenni – mondta Fekete Balázs, a Hód-Mezőgazda Zrt. állattenyésztési igazgatója, a kiállítás főszervezője a forgalomszervezésről –, a családok többsége 9–10 órára szedelőzködik össze, és indul el otthonról. Idei számaink még nincsenek a látogatottságról, tavaly 60 ezren voltak, most sem lehettek kevesebben. A mérlegkészítés is hátravan, az elmúlt évben nullszaldóval zártunk, pillanatnyilag még több számlát várunk, megjósolni sem lehet, hogy mi lesz a végeredmény.

A szakember elmondta: nem a nyereség a fő cél, a kiállítást annak idején a környékbeli tenyésztők igénye hívta életre, és azóta minden évben növekszik, mára nemzetközi jelentőségűvé vált. Idén a több mint négyszáz kiállító közül többen nagyobb területet igényeltek, mint 2007-ben, a baromfiszekciót ezért hátrább kellett helyezni. A termékdíjpályázat nagydíját az Europharmavet Kft. nyerte természetes alapanyagú takarmánykiegészítő, gyógyszer-helyettesítő táplálékkiegészítőjével. A rendező és kiállító Hód-Mezőgazda Zrt.-nek is termett babér: a Magyar Állattenyésztők Szövetségének összevont tenyésztési nagydíját érdemelte ki a vásárhelyi cég. Fekete Balázs elmondta, hogy már dolgoznak a jövő évi kiállításon, amelynek a tervek szerint 2009-ben Ukrajna lesz a díszvendége.

Olvasóink írták

 • 3. dinka80 2008. április 29. 18:18
  „Valóban sok az a 800 ft ! Pláne, ha egy család gyerekkel megy, mert nem mindenki engedheti meg magának, hogy 1000 ft-os parkolójegy mellett fejenként 800 ft-ot fizessen a belépőre + vásárfia, fagyi esetleg üdítőital és egyebek. Sajnálom, hogy már az ilyen rendezvényeknek is a profit a fő célja. Jövőre mennyibe fog kerülni mindez???”
 • 2. kiscsöpp 2008. április 29. 10:49
  „picicica ez nem rossz ötlet, de úgysem lesz belőle semmi...
  Egyébként sztem megérte azt a 800 ft-t az élmény! Nagyon jó volt:-))”
 • 1. picicica 2008. április 29. 10:10
  „Azért az hogy nem a profitszerzés a célja nem hangoztatnám ennyire! Mert a parkolójegy+belépő szedése nem ezt sugallta.
  Bár nagyon jól éreztük magunkat azért az 1000,- Ft-os parkolójegy + a 800,- Ft/fő belépőjegy rányomta bélyegét a felhőtlen élvezetre!
  Jövőre ha javasolhatom kitalálhatnénak valami kedvezményt. Például aki fizet parkoló jegyet annak kevesebb a belépő.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

100 éve halt meg a vásárhelyi Szántó Kovács János

Hódmezővásárhely - A tavalyi tévéostromhoz hasonló jelenetek játszódtak le 1894-ben a vásárhelyi… Tovább olvasom