Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Hazaszeretetre neveli diákjait Vásárhelyen Sós Csabáné

Hódmezővásárhely - Hazaszeretetre neveli diákjait Sós Csabáné, a vásárhelyi katolikus általános iskola rajz–földrajz szakos tanárnője, aki a tanítást bemutató pályázatával országos második díjat, hetvenezer forintot nyert.
Hazaszeretetre neveli diákjait Sós Csabáné, a vásárhelyi katolikus általános iskola rajz–földrajz szakos tanárnője, aki a tanítást bemutató pályázatával országos második díjat, hetvenezer forintot nyert. Diákjai betlehemes játékot rendeztek, adományt gyűjtenek és csomagokat állítanak össze a Máltai Szeretetszolgálat számára.

Szép eredményt ért el a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet által kiírt pályázaton Sós Csabáné. A vásárhelyi katolikus általános iskola rajz–földrajz szakos tanárnője a hazaszeretetre való nevelés témakörében országos második helyezést nyert, ezzel hetvenezer forint jár.

– A kiíró tulajdonképpen nem az én pályázatomat, hanem az iskolában folyó munkát értékelte, melyet én csak leírtam – szerénykedett a tanárnő, a 6/a osztályfőnöke.

Sós Csabáné diákjaival. Azt is megtanulják, hogyan kell segíteni a szegényebbeken. Fotó: Tésik Attila

Számára a több témakörben kiírt pályázat legszimpatikusabb része volt a hazafias nevelés.
– Az iskolában évek óta folyik az Édes hazám, Magyarország című honismereti, földrajzi, néprajzi verseny, amely éppen a hazaszeretetre való nevelésről szól, s amelyet rengeteg felkészítő munka előz meg.
Sós Csabáné szerint a hazafias nevelés azért fontos, mert azok az értékek, ismeretek, melyek gyerekként a korábbi generáció életében mindig fontos szerepet játszottak, ma a háttérbe szorultak.

A tanárnő 6/a osztálya több pályázaton és versenyen is indult már. Részt vesznek a jelenleg is folyó Székelykapuk, zöld kapuk pályázatban, mely jó közösséget kovácsolt a lelkes diákokból, több helyen is bemutatták saját betlehemes játékukat. Jártak a Szivárvány Szakosított Szociális Otthonban, lakóinak – a műsor mellett – plüssjátékokkal is kedveskedtek. Most egy környezetvédelmi pályázatra készülnek, végeznek karitatív falfestészetet – nemrégiben fejezték be egyik munkájukat a kórházban –, illetve elkészült az iskolai csöndes sarok, s osztálytermüket is falfestményekkel díszítették. Szeretetcsomagot gyűjtenek, ezeket árvaházakba juttatja el a Máltai Szeretetszolgálat. De készülnek az idei országismereti versenyre, s nemrégiben nyerték meg egy pályázat húszezer forintos fődíját.

Olvasóink írták

 • 3. symbol 2008. január 07. 16:49
  „Örülök, hogy olvashattam a hírt és gondolom sokan vannak még így velem együtt. Csak biztatni tudom a nevelőket, hogy az oktatás minden területán próbálják meg a haza és nemzet szeretetet erősíteni a felnövekvő generációban.”
 • 2. suhym 2008. január 06. 19:39
  „Gratulálok!”
 • 1. ditti 2008. január 04. 10:24
  „Jó tudni, hogy vannak még olyan tanárok, akik fontosnak tartják a hazaszeretetre nevelést. Sajnos manapság már elenyésző a számuk!
  Gratulálok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyről Gyulára – hajóval?

Hódmezővásárhely - Hogyan lehetett hajóval eljutni Vásárhelyről Gyulára? Hogyan lett Vásárhelyből… Tovább olvasom