Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Hegedűs Zoltán: A keretszerződésekből nem derül ki, mit dolgoznak az informatikai cégek a városnak

A vásárhelyi Fidesz-KDNP-frakció nem vonja vissza az informatikai szerződések ügyében tett rendőrségi feljelentését. A két céggel kötött keretszerződéseket a város honlapján nyilvánosságra hozta ugyan a hivatal, de az szerintük olyan, mint egy üres bevásárlókosár: nem tudni, később mit tettek bele.
– Lassan két hete, hogy Márki-Zay Péter polgármester titkolja azokat az informatikai szerződéseket, amiket a közgyűlésen kértünk tőle. A szerződések gyanús körülmények között születtek, gyanús kifizetések állhatnak mögöttük – mondta a keddi sajtótájékoztatón Hegedűs Zoltán, a vásárhelyi közgyűlés Fidesz–KDNP-frakciójának vezetője.

– A polgármester először megtagadta a szerződések kiadását, majd azt nyilatkozta, hogy csak személyesen tekinthetjük meg a városházán, amennyiben aláírunk egy 10 évre szóló titoktartási szerződést. Végül a város honlapján hozta nyilvánosságra a keretszerződéseket. Ezekből viszont nem derül ki, hogy a két cég valójában milyen tevékenységet végez a városnak és mennyi pénzért – mondta a frakcióvezető. Szerinte a keretszerződés olyan, mint egy üres bevásárlókosár: hogy mit raktak a kosárba, ezekből a dokumentumokból nem derül ki.

– Ez is megerősíti azt a feltételezést, hogy Márki-Zay Péter nem az önkormányzat informatikai céljaira kötött szerződést ezekkel a cégekkel, hanem feltételezhetően saját politikai céljai informatikai támogatására. Hogy a cégek nem a városháza informatikai védelmét látták el, az is megerősíti, hogy miközben naponta akár több mint 300 ezer forintot is kifizethettek ezeknek a cégeknek, a városháza történetében megtörtént minden idők legnagyobb informatikai összeomlása. A feljelentést, amit április 30-án tettünk, fenntartjuk – jelentette ki Hegedűs.

Lapunk kérdésére a frakcióvezető elmondta, a keretszerződéseket nem hivatalos úton kapták meg, hanem a város honlapján találták meg, ahová pénteken délután kerültek fel a dokumentumok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombaton reggel indul Raffai János adománygyűjtő futására

Bár adománygyűjtő futása május 11- én, szombaton reggel 7 órakor kezdődik a népkerti futópályán, a… Tovább olvasom