Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Hegedűs Zoltán: laboratóriumnak tartják Hódmezővásárhelyt

A február 25-i időközi polgármester-választáson a Fidesz-KDNP színeiben Hegedűs Zoltán úgy véli, a vásárhelyieket kísérleti egereknek, a várost pedig laboratóriumnak tartja az ellenzék, Vásárhely ennél többet érdemel. A választás való tétjének azt tartja, hogy Vásárhely nyertes város marad, vagy újra vesztes lesz.
Hegedűs Zoltán a Magyar Időknek adott interjújában kifejtette, az ellenzéki pártoknak és a sajtónak nem Hódmezővásárhely miatt fontos a február 25-i polgármester választás, hanem azért, mert itt lemodellezhetik, van-e együtt esélyük a Fidesszel szemben. - A színpadon Márki-Zay játssza könnyes szemmel az üldözött mártír szerepét, vagy éppen kivont karddal üzen hadat a miniszterelnöknek a Mátyás utcai olvasókörből, attól függően, hogy a kampánycsapat melyik szerepet kéri tőle, a háttérben azonban gőzerővel zajlik a mérés, a számolgatás. - fogalmazott Hegedűs Zoltán.

Megjegyezte, a vásárhelyi közösségnek huszonhét évnyi kőkemény munkája van abban, hogy a városban két százalék alatti a munkanélküliség, megépül az elkerülő út, fejlődik a kórház, az ipari park, a laktanya, és hogy rövidesen a szegedi villamos kimegy Vásárhelyre is.

Számunkra a választás valódi tétje, hogy Vásárhely nyertes város marad, vagy újra vesztes város lesz.

Az ellenzék jelöltjéről, Márki-Zay Péterről elmondta, láthatóan nincsenek sem ideológiai, sem morális aggodalmai, az igazmondás pedig igen relatív számára. Ha úgy hozza az érdeke, a templom elé szervez sajtótájékoztatót, ahol a plébánost gúnyolja, máskor az egyházközösség világi vezetőjeként hirdeti magát.

A Hír TV műsoraiban a Jobbikhoz bújik, az ATV-n ő a csalódott fideszes, a HVG-ben az Amerikából hazatért közgazdász, ha pedig kritikát kap, akkor a meggyőződéséért üldözött mártírrá válik.

Hegedűs Zoltán becsületbeli ügynek tartja, hogy meghálálja a tavaly elhunyt polgármester, Almási István bizalmát, és befejezze azt, amit ő elkezdett. A Modern Városok program hódmezővásárhelyi beruházásai kapcsán elmondta, január elejére kétmilliárd forint érkezett az önkormányzat számlájára, amely öt porgram elindítását biztosítja, a február 6-án, Kósa Lajossal folytatott tárgyalások eredményeként újabb nyolcmilliárd forint előleget kap Hódmezővásárhely további programok megindításához.

Rombolni mindig könnyebb, mint építeni, amit egy-két év cirkusszal elveszítünk, azt nagyon hosszú idő alatt tudjuk csak behozni. Szerintem Hódmezővásárhelynek most nincs felesleges két-három éve az öncélú vitákra.

- emelte ki.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakossági fórum: Vásárhely belvárosa tovább fejlődik, halad a Minőségi Otthoncsere Program

A vásárhelyiek egyebek mellett a tramtrainberuházásról és a kisállomás környéki utcák magas… Tovább olvasom