Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Hegedűs Zoltán: Valami bűzlik a városházán

A Fidesz-KDNP közgyűlési frakciójának vezetője megemlítette: a város honlapját vizsgálva az látszik, hogy sakkoznak a beadási határidőkkel, valakik javára igyekeznek kedvezni.

Az elmúlt hetekben több vásárhelyi vállalkozó kereste meg képviselőcsoportunkat azzal, valami bűzlik a városházán: a közbeszerzések nem átláthatók, a korrupció szaga érződik.

– mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Hegedűs Zoltán. A Fidesz–KDNP közgyűlési frakciójának vezetője megemlítette: a város honlapját vizsgálva az látszik, hogy sakkoznak a beadási határidőkkel, valakik javára igyekeznek kedvezni, mert ha egy cég később viszi az ajánlatát, előnyhöz juthat a korábbi információk ismeretében.

Arra is panaszkodnak: a megkötött szerződéseket nem hozzák nyilvánosságra, pedig ellenőrizni akarják, a győztes valóban alacsonyabb árat, jobb feltételeket kínált-e, mint ők. Folyamatosan és sorozatosan sértik meg a közbeszerzési eljárást.

– jelentette ki Hegedűs.

A frakcióvezető példákat is sorolt. A tömegközlekedésre kiírt közbeszerzés hátrányos a DAKK Zrt.-nek, ami azt feltételezi, hogy privát cégnek akarnak kedvezni. A strandnál a víztisztító berendezésre kiírt közbeszerzési eljárásban két, egymástól 8 percnyi sétára lakó sándorfalvi vállalkozás maradt talpon. A Holló utcai Varga Tamás Általános Iskola éttermének felújításával kapcsolatban egy cégnevet suttognak – a frakcióvezető nem árulta el, melyiket – a helyi vállalkozások vezetői befutóként, illetve a Vásárhelyi Valóság című újságnál ajánlattételre, annak elbírálására sem maradt, lehetett idő, mert a regisztráció határideje és a tervezett szerződéskötés egy napra, idén július 4-ére esett.

A galambriasztóval kapcsolatos közbeszerzésnél is akadnak olyan pontok, amelyek felvetik a gyanúját az összejátszásnak, a kiírás egy cégre szabásának. Ezek mellett nem megyünk el szó nélkül: hatósági, törvényességi észrevételt teszünk, megvizsgáltatjuk, van-e összejátszás, korrupció a városházán Márki-Zay Péter polgármestersége alatt, léteznek-e „csókos" cégek, amelyek előnyt élveznek. Azt szeretnénk, ha minden szabályosan működne.

– jelentette ki Hegedűs Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elszármazott berényiek találkoztak Vásárhelyen

Mezőberényből elszármazott vásárhelyiek és szegediek randevúztak egymással a vásárhelyi egykori Agrárcentrum épületében - ettek, ittak, sztoriztak, felidézték az emlékeket. Tovább olvasom