Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Hernádiné számára a család a legfontosabb

Legfontosabb feladatának a nyugodt családi háttér biztosítását tartja Hernádi Gyula vásárhelyi szocialista polgármesterjelölt felesége. Hernádiné Komlósi Zsuzsanna 19 évvel ezelőtt, fiuk születésekor hagyott fel szülésznői munkájával. Ezt azonban nem tartja áldozatnak, szívesen látja el a háziasszonyi teendőket. Bár figyeli a vásárhelyi politikai életet, nem vállalna közszereplést. A választási kampányról csak annyit mondott: négy évvel ezelőtt is nagy felhajtás volt, most is erre számít.
Hernádiné Komlósi Zsuzsanna mindig főz vacsorát a férjének, bármilyen későn is érjen haza a szocialista politikus. Fotó: Tésik Attila
Figyelemmel kíséri ugyan a vásárhelyi politikai életet, viszont esze ágában sincs közéleti szerepet vállalni, még akkor sem, ha férje, Hernádi Gyula sikeresen szerepel a polgármesterjelöltek küzdelmében. Hernádiné Komlósi Zsuzsanna szerint ugyanis a legfontosabb feladata a nyugodt családi háttér biztosítása. A szocialista politikus felsége igazi háttérembernek tartja magát.

A négy évvel ezelőtti kampánnyal kapcsolatban Komlósi Zsuzsanna megjegyezte: nagy felfordulás volt, s most is erre számít. Azzal is tisztában van, hogy az elkövetkező hetekben majd csak néhány órát tölt a férjével. Ehhez azonban már hozzászokott, hiszen régebben is előfordult, hogy szülész-nőgyógyász párját csak akkor láthatta, ha vacsorát vitt neki az ügyeletbe. Mint kiderült: a vacsora sarkalatos pont a Hernádi család életében. Zsuzsanna asszony addig ugyanis soha nem fekszik le aludni, míg a férje haza nem ér. Legyen az bármilyen későn, mindig készít neki vacsorát. Ilyenkor beszélik meg a nap történéseit is. Az, hogy Hernádiék az otthonukban valóban kettéválasztják a politikát és a családi életet, az is jelzi, hogy házuk udvarán külön irodát rendeztek be az ilyen jellegű tanácskozásoknak, beszélgetéseknek.

Komlósi Zsuzsanna egyáltalán nem érezte lemondásnak, hogy 19 évvel ezelőtt a fia, Gyula születésékor felhagyott szülésznői munkájával a vásárhelyi kórházban.

Elmondta: huszonhárom éve itt ismerkedett meg a férjével. Szívesen vállalta, s vállalja most is a háziasszonyi teendőket. Hernádiéknak van egy 16 éves lányuk is. Anett a Bethlen Gábor Református Gimnáziumba jár, és orvosnak készül. Fiuk szeptemberben Szegeden kezdi meg jogi tanulmányait.


Teniszezik az egész család

A család közös hobbija a tenisz. Hernádiéknál a szülők és a gyerekek is imádják ezt a sportot. Bár – mint Zsuzsanna asszony elárulta - egy sportsérülés miatti műtét miatt valószínűleg fel kell hagynia a teniszezéssel. A mozgás akkor sem hiányzik majd az életéből, kocogni fog. Anett lányuk viszont nemcsak hobbi szinten űzi a teniszt. Számos versenyen kiválóan szerepelt, a napokban például Budapesten játszik. Fiatal kora ellenére az országos felnőtt ranglista 65. helyét foglalja el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptemberben elkészül az új állatvásártér

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően a jövő hónapban átadják a vásárhelyi Szántó Kovács János utca… Tovább olvasom