Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Hitelre váró hotelépítők Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Még mindig nem kapta meg azt a közel 700 milliós bankhitelt az új vásárhelyi szállodát építő befektetői csoport, amely nélkül nem indulhat el a beruházás.
Schleiffer Ervin a hónapok óta húzódó tárgyalások ellenére optimista, s abban bízik, hogy a hónap végéig minden szerződést aláírnak. Akkor pedig áprilisban kezdődhet a munka.

Még mindig nincs a vásárhelyi befektetők kezében az a banki ígérvény, amely nélkül nem kötik meg a támogatási szerződést a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel (NFÜ) a négycsillagos hotel építésére. Ahogy arról már beszámoltunk, a Ginkgo szállodát a Fekete Sas szomszédságába tervezték mintegy 1,4 milliárd forintból. A pályázati támogatás 377 millió, a befektetők 350 millió forinttal járulnak hozzá a projekthez, és 672 millió forint bankhitelre is szükségük van. Utóbbit hosszú hónapok óta nem sikerült megszerezniük, bár folyamatosan tárgyalnak.

Az első határidő, amit az NFÜ-től kaptak, hónapokkal ezelőtt lejárt, a következő a hét végén fog. Schleiffer Ervintől, a befektetői csoport egyik tagjától megtudtuk: folyamatosan tárgyalnak a Magyar Fejlesztési Bankkal, egy szerződéstervezetet már kaptak, a pénzintézet most újabb és újabb kérdésekkel ostromolja őket – biztos akar lenni abban, hogy amire pénzt ad, az valóban meg is épül. Közben az is kiderült, hogy az NFÜ a bankhitel nélkül is kötne velük szerződést, ezt azonban a befektetők nem akarják – Schleiffer Ervin azt mondta, csak akkor írják alá a pályázati támogatásról szóló megállapodást, ha a beruházásnak mindhárom pillére biztos lesz.

Egyelőre a bontást is abbahagyták. A külső falak csak akkor tűnnek el, ha a befektetők megkapják a hitelt. Fotó: Tésik Attila
Egyelőre a bontást is abbahagyták. A külső falak csak akkor tűnnek el,
ha a befektetők megkapják a hitelt. Fotó: Tésik Attila

A befektető mindenesetre optimista, szerinte elképzelhető, hogy ebben a hónapban minden szükséges dokumentumot aláírnak, akkor pedig folytatódhat a bontás. A tervezett szálló helyén álló épületet ugyanis még januárban elkezdték bontani, a külső falakat viszont – épp a bizonytalanság miatt – megtartották. Ha minden jól megy, áprilisban már elkezdődhet az alap ásása és a régészeti feltárás.

Kérdésünkre, miszerint van-e létjogosultsága egy új négycsillagos szállodának, amikor a hírek országszerte hotelek egész emeleteinek lezárásáról, dolgozók elbocsátásáról és a szolgáltatások csökkentéséről szól, Schleiffer Ervin azt válaszolta: egy szállodát sosem a pillanatnyi helyzetnek, hanem hosszú távra építenek. Ők is abban bíznak, hogy a helyzet hamarosan rendeződik. Ráadásul ha minőségi szolgáltatást tudnak nyújtani, megkerülhetetlenek lesznek a piacon – tette hozzá.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Írástudatlan-Tdi. 2009. március 09. 15:03
  „tomi-tomi! Régebben már javasóltam neked valamit hogy mind a ketten jobbanjárnánk.Emlékezzél csak vissza rá!”
 • 22. Én2 2009. március 09. 12:32
  „harcitomi- OSTOBA vagy TE , miért is törődnétek a vásárhelyi kis emberekkel, hogy azoknak legyen munkájuk. Semmi közöm ahhoz, hogy ez magánépítkezés én a városban lévő beruházásokról beszélek amit a pm. csinál. Ha kell ha nem.
  Ügyelj, hogy mit írsz a lev. társaidról azért mert mi más szemszögből látjuk mint TE.”
 • 21. harcitomi 2009. március 07. 16:22
  „Kedves Aranka, azért reszeli a témát például ,,ÉN" és ,,Írástudatlan" mert valószínűleg túl ostobák, hogy különbséget tegyenek a köz- illetve a magánberuházások között.”
 • 20. Írástudatlan-Tdi. 2009. március 06. 09:45
  „Na ahogy elnézem még én vagyok a hibás hogy megvdtem magamat! De különösebben nem érdekel senki véleménye.Ezentúl sem lessz ez másképpen ha bántanak bizony továbra is megvédem magamat! Arról meg ne is állmodjon senki sem hogy ezentúl nem fogok a fórum résztvevője lenni még ha sokan is azt szeretnék!Végül is nem kívánság műsor ez!”
 • 19. FűzfaVessző 2009. március 05. 20:44
  „Az ember fényképe az a munka amit kiad a kezéből /ez esetében írás/,a stílusról nem is beszélve.
  F.V.”
 • 18. xanadu 2009. március 05. 17:59
  „Írástudatlan! Felőlem annak és azt írsz, akinek és amit akarsz, ez elsősorban Téged minősít. (Az is, amit erre válaszolsz...) Valószínűleg elkerülte a figyelmedet, hogy én a fel-me-nő-it (más szóval szü-le-it), de akár gyerekeit, rokonait érintő szidalmazásodat kritizáltam (vagy írhatom úgy is, hogy vettem rossz néven).”
 • 17. Írástudatlan-Tdi. 2009. március 05. 16:13
  „Én azt nem hiszem barátom!”
 • 16. efje 2009. március 05. 16:00
  „Lejáratsz mindenkit te szerencsétlen.”
 • 15. Írástudatlan-Tdi. 2009. március 05. 15:41
  „XANADU! Örülök hogy figyelemmek kiséred a hozzászolásaimat.A helyesírásom olyan amilyen. De itt a fórumon nem az a nérvadó hogy kinek milyen a helyesírása.De ha még azt is tudnád hogy szótagólva ólvasok!De ott a nicknevem is! Az mindent elárul.Tehát ezentúl ilyen felfogással ólvassad a hozzászólásaimat vagy ha nagyon iritál tégedet is akkor ne ólvasd el csak ugórd át. Ennyi az egész.A bunkóságról szólva amit itt említettél rólam arról annyit hogy nem én keztem ugye? És tudod ahol lőnek ott visszafelé is lőnek! Ez egy ilyen játék!És a tűzerőt az ember a leghatékonyabb erejével veti be!De hisz nekem nem is kell mentegetőznöm én csak megvédtem magamat!De ha hozzám kúltúráltan szólnak tehát kúltúr ember módjára akkor én sem válaszóltam vólna ilyen bunkó módjára. De amilyen a mosdó olyan a törűlköző! És ez esetben biztosan elkerűlhető lett vólna ez a szomorú incidens.Egyépként ha bántanak én bizony megvédem magamat! És akkor nem nagyon válogatok az eszközökben!”
 • 14. Írástudatlan-Tdi. 2009. március 05. 15:26
  „DÓZER! Látom csak bizonygatod paraszti mivóltodat. Te kis ökör! Ez az óldal nem a Magyar nyelv és irodalomról szól ha nem a cikkekeről való véleménynyílvánításokról! Te meg jössz a bunkózásaiddal hogy én mit keresek itt hol ott még írni sem tudok. Hát ki vagy te? Szerintem egy szabadfoglalkozású bunkó!Ennek étkes bizonyítéka a nekem intézett kúltúrálatlanul bunkó hozzászólásod.De hát tényleg miért is állok én szóba egy fatuskóval????”
 • 13. xanadu 2009. március 05. 14:16
  „OFF: Írástudatlan sok hozzászólását olvastam, szerintem szándékosan rakja tele helyesírási hibával. Ha valamin nagyon felmérgelte magát, ezt elfelejtette, több sort is leírt hibátlanul. Ha tévedek, és valóban nem tud helyesen írni, javaslom a Firefox böngésző használatát, az azonnal aláhúzza pirossal a hibásan írt szavakat.
  ON: Írástudatlan részéről nagyfokú bunkóság - bocsánat: modortalanság -, hogy DÓZER felmenőit szidja, ezen a fórumon ez eddig nem volt szokás.”
 • 12. aranka2 2009. március 05. 13:58
  „Könyörgöm, miért izgat benneteket ennyire ez a beruházás? Magánemberek kockáztatják a pénzüket, a mi adónkból nincs benne egy vas sem. Ha elkészül, remélem szép ház lesz, több közöm nincs hozzá.”
 • 11. Én2 2009. március 05. 13:10
  „Dóze- hidd el nem tehet róla írástudatlan hogy néha rossz a helyesírása. Amikor elkezdett írogatni sokkal rosszabb volt. Sokat tanúlt,de attól a véleményét megírhatja mindenki, nem járt mindenki egyetemre.
  Sokszor egyetértek a véleményével.
  Örülök, hogy nem vagy önkorm. dolgozó.”
 • 10. totya66 2009. március 05. 12:02
  „De mi van ha a Francia tulaj eladja a Porcelángyárat vagy esetleg felszámolja. Hiszen ez a szálloda azért épül hogy szegény Franciáknak ne Szegeden kelljen aludni mert csak ott van 4*-os szálloda, és igy a pénz is jó helyre kerül.
  Bár én azért csak Szegeden aludnék több és drágább szórakozási lehetőség van főleg hogyha pénz nem számít.”
 • 9. DÓZER 2009. március 05. 10:59
  „Én2-nek.
  Szerintem az a bunkó (és hiteltelen) aki úgy írogat, hogy a helyesírás alapvető szabályait sem követi. Az a bunkó, aki kockázatvállalás nélkül vinnyog, de gerinctelenül gyáva bármit is bevállalni, csak az oldalvonalról kiabálja a demagóg okosságait.
  Egyébként én független vállalkozó vagyok, aki sok mindenben nem ért egyet a jelenlegi városvezetéssel - ebben a projektben viszont igen.
  Az önkormányzati dolgozók meg tényleg mamelukok, teljes egzisztenciális függőségben. De könyörgöm: ilyen szellemi színvonallal ne égesse már a más véleményen lévők táborát ez szerencsétlen Írástudatlan!!!”
 • 8. Én2 2009. március 05. 09:42
  „DÓZER- nálad bunkóbb ember nem kell a világon honnan veszed a bátorságot, hogy így írj valakiről mint Írástudatlanról. Nem rosszak az ő meglátásai. Talán Önkorm dolgozó vagy mert akkor megértelek.Nem mondhatsz mást csak amit kitűznek Neked.
  Igen szerintem is sok felesleges beruházás van ez akkor amikor nincs pénz. Ha lenne elég mhely és megélhetés akkor jöhetnének a felelőtlen beruházások, mint pl a sétálóútca, kitalálnak valamit csak jöjjön a pénz és nem tudják , hogy merre fog menni a forgalom. Csinálnak egy baromságot mint a városközpont közlekedésében.Jó lenne gondolkodni és nem csak a pénzt szórni hiszen nem az övék a pénz hanem a vásárhelyieké.”
 • 7. félnótás 2009. március 05. 09:08
  „Átgondolt terv ez?
  Hatástanulmányok készültek?
  Nem jellemző a városra, hogy turista áradattal küzd évről évre.
  Ha nem jön össze, akkor lesz egy másik luk a város központjában? (l: A posta mögötti terület)”
 • 6. Írástudatlan-Tdi. 2009. március 05. 08:59
  „DÓZER! Látom hogy te ugyanolyan paraszt maradtál mint mint vóltál. Egyépként meg az a nyomorúlt aki először elébed adta az ennivalót és mondta egyél kisfiam! Nem is írok én olyan helytelenül mert így vagy úgy eltudtad ólvasni a fírkálmányomat.Amire nagyon de nagyon kútúr ember módján válaszóltál is úgy jó parasz ember módjára! Igaz a nicked is árúlkodik rólla! Bikaerő és bolond ész! Figyelj már te nagyon ökör! Nagyon elég ennek a városnak a panzió is.Hiába épül meg a szuper szálloda ha teli lessz nagy ürességgel!Hát mi látni való van a mi városunkban? Talán a Rapcsák szobor? Talán a kőrtőltés?Talán a budös koszos elhanyagólt Mártélyi hólt ág? De még szórakozási lehetőség sincs itt de még egy mozi sem! Akkor te szerinted mi fogja majd ide vonzani a kűlfőldieket? Ott van Szeged ahol majd most egy nagyon szuper élményfűrdő fog épűlni de ott van még Mórahalom ás más és más városok ahol vannak látványosságok és ólcsóbb élményfűrdők is.Akkor mit akarunk mi???? Maradjunk annyiba édesegykomám hogy bizony csak is te látsz az orrodig!”
 • 5. eldorádó 2009. március 05. 07:29
  „most érdemes befektetni Magyarországon: olcsó ország lettünk a külföldiek számára. Ft/EUR”
 • 4. efje 2009. március 05. 00:07
  „A leheto legrosszabkor akarnak hitelt felvenni. Nem csodalom hogy hezital a bank. Meg mindig nem latszik a valsag melypontja, fokozatosan sullyed az orszag. Minden nap tortenelem zajlik a szemunk elott, de sajnos senki nem akar fizetni. Az IMF-nek a japanok adtak penzt, az amerikaiak a kinaiaknak tartoznak, mikozben hetekre-honapokra vagyunk egy orszagcsodtol. Nem szabad elhagyni az orszagot, mert nem lesz hova visszamenni.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

75 komputer ajándékba

Hódmezővásárhely - 75 számítógépet kapott ajándékba Vásárhely holland testvérvárosától,… Tovább olvasom