Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Hittantanár kerekes székben

Akaraterejének köszönhetően jutott egyről a kettőre, s végezte el a Szegedi Hittudományi Főiskolát a vásárhelyi Asztalos Mónika, aki kisgyermek kora óta kerekes székben tud csak közlekedni. A Szent István-plébánián adminisztrátorként dolgozó Mónika hittantanári diplomáját még nem tudta kamatoztatni.
Mónika a régi komputerével. Fotó: Tésik Attila
A vásárhelyi Szent István-plébánián dolgozik napi négy órában adminisztrátorként a gyermekkora óta kerekes székes Asztalos Mónika.

– Érettségi után Tóth Lajos atya hívott a plébániára betanított adminisztrátornak, előbb próbaidőre, később pedig véglegesített – mesélte Mónika, aki egészségi állapota miatt nem is vállalhat napi négy óránál hosszabb munkát. A lány nem elégedett meg az érettségi bizonyítvánnyal, hanem előbb Békéscsabán végzett hitoktatói tanfolyamot, majd elhatározta, beiratkozik a teológiára. Először ugyan sikertelenül felvételizett a Szegedi Hittudományi Főiskolára, de néhány év kihagyást követően másodjára is nekirugaszkodott, s akkor felvették a levelező tagozatra. Hittantanári diplomáját tavaly kapta meg. Mint mondta, a kéthetenkénti konzultációkra édesanyja vitte el, aki végig is ülte vele az előadásokat. Mónika azonban hittantanárként nem tudott elhelyezkedni.

– Naponta elkerekezek az elektromos székkel a plébániára a belvárosi lakásomból – mondta. Munkáját megkönnyíti, hogy odahaza számítógépen dolgozhat, itt készíti el a miserendet, illetve az internetről különféle nyomtatványokat tölt le. Szórakozásai egyike is a világháló, ezen kívül olvasni és tévézni szeret. Nagy bánatára a használtan kapott, régi komputere ma már rossz állapotban van. Ezért nagy álma, hogy újabb, modernebb, gyorsabb számítógépe lehessen, amelyhez azonban önerőből nem tud hozzájutni.

Mónika kívánságát szeretné teljesíteni a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány, amely a kerekes székes hittantanár új komputerére gyűjti az adományokat a 10200184-28114116-as számlaszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szobácsiéknak gyűjtenek

Egymillió forintnál is többet gyűjtöttek össze mindszenti magánszemélyek az angliai autóbalesetben… Tovább olvasom