Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Hód-mezős beruházások

Hódmezővásárhely - Új szerelőcsarnokot épített, és ismét növeli dolgozói számát a vásárhelyi Hód-Mező Kft. Most a járműjavítás a fő tevékenysége.
Új épülettel bővítette szerelőcsarnokát a Hód-Mező Kft., amelyet a megyében a Szeged–Hódmezővásárhely gyorsjárat üzemeltetőjeként ismertek egy évtizeden keresztül. A vásárhelyi cég járművei 2006 június elseje óta már nem futnak ezen a koncessziós vonalon, a pályázatot ugyanis akkor a Tisza Volán nyerte meg. A Hód-Mező nem sokkal korábban kezdte fejleszteni korábbi háttértevékenységét, a járműszerelést. Ez tizenöt éven keresztül csak a saját járműveik javítását végezte.

– Kézenfekvő volt, hogy gyorsjáratunk megszűnése után ez legyen a fő tevékenységünk. A cég létszáma 2005 végén az addigi huszonkettőről lecsökkent tizenötre, azóta azonban a létszámunk ismét bővült, jelenleg tizenkilencen dolgoznak nálunk – mondta Vecseyné Bartók Andrea cégtulajdonos. Hozzátette: az eredeti négyállásos, két szerelőaknával felszerelt üzemcsarnokot új, kétaknás plusz kétállásos épülettel bővítették, s ismét növelni szeretnék munkatársaik létszámát.

Az ország legmodernebb Bosch szakműhelye a Hód-Mezőé. Fotó: Tésik Attila
Az ország legmodernebb Bosch szakműhelye a Hód-Mezőé. Fotó: Tésik Attila

Azt tervezik ugyanis, hogy a jelenlegi egy műszakról két műszakos munkarendre térnek át. Az európai színvonalú Bosch adagolóműhelyük segítségével – melyben két vizsgálópad és minden szükséges célszerszám rendelkezésükre áll – mindenféle Bosch rendszerű dízelbefecskendező javítását el tudják végezni. Műhelykocsijuk segítségével pedig akár külső helyszínen is vállalnak javítást, ami például egy, a gabonaföldön meghibásodott kombájn vagy traktor esetén jelentős segítséget jelenthet a gazdának.

– Alvállalkozóként részt vettünk az iskolabuszok üzemeltetésében, de március eleje óta nem végezzük ezt a tevékenységet. Nem is pályázzuk meg ezt a szolgáltatást, nem tudnánk azon az áron működtetni, amennyiért azt az önkormányzat szeretné – tette hozzá a cégtulajdonos.
A Hód-Mező a szervizelés mellett különjáratú buszokat is üzemeltet, illetve Békéssámson és Vásárhely között naponta szállítanak ingázó munkásokat.

Külön cégek

Nincs köze a Hód-Mezőnek a Hód Panzióhoz – szögezte le Vecseyné Bartók Andrea. Mint a cégvezető hangsúlyozta: a múlt héten majdnem meghiúsult párizsi járat miatt a híradásokba került – volt házastársa nevéhez fűződő – cégben semmilyen érdekeltsége sincs. Egyébként exférje sem tulajdonos a Hód-Mezőben.

Olvasóink írták

 • 4. bipbip 2008. augusztus 18. 11:36
  „Azért én megkérdezném miért tartotta ilyen fontosnak elmondani nincs hozzá köze:D
  Na és az is érdekelne miért nem csinálhatta az iskola buszt......
  fene mód érdekelne :D”
 • 3. chofer 2008. augusztus 16. 15:32
  „Jóhogy nem aarja hogy ilyet számonkérjenek rajta te nagyon okos. Remélem ilyen okos emebrne mint neked van diplomája kettő is... :D
  A legjobbakat!!!”
 • 2. Párizs 2008. augusztus 13. 20:52
  „Valami olyasmi. A "volt" házastárs bakiját nem akarja, hogy rajta is számonkérhessék...”
 • 1. ggg 2008. augusztus 13. 18:47
  „Ez itt a reklám helye?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nagyáruházak helyett a parkolóik népszerűek Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A kevesebb mint 50 ezer lakosú Vásárhelyen egy kilométeres sugarú körben öt… Tovább olvasom