Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Hódmezővásárhelyi kampány a három igen mellett

Hódmezővásárhely - Rendkívüli közgyűlésen vitatná meg a népszavazás kérdéseit a vásárhelyi polgármester. Szerdán a Fidesz és a KDNP helyi vezetői kampányindító sajtótájékoztatót tartottak a népszavazásról.
A március 9-i népszavazás kampánynyitó rendezvényét tartotta tegnap a vásárhelyi Fekete Sasban a Fidesz és a KDNP. Havasi Katalin, a Fidesz helyi szervezetének elnöke szerint többről van szó, mint a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése. Azon kell eltöprengenünk – mondta –, hogy csak a gazdagok gyerekeinek van-e joga a továbbtanuláshoz az egyetemeken, illetve nekik, szüleiknek, hozzátartozóiknak az egészséghez, valamint reformnak nevezhetők-e a pénzelvonás különböző rafinált módozatai. Az elmondottakhoz Almási István alpolgármester, a KDNP helyi szervezetének elnöke is csatlakozott, s arra biztatott mindenkit: menjen el voksolni, és három igennel szavazzon, mert szerinte a jövőnk a tét.

Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő hangsúlyozta: – A szavazás a demokrácia próbája lesz, kiderül, valóban ilyen államformában élünk-e, vagy a „reformdiktatúra" áldozatai leszünk; és az is elválik, érdemes-e tovább csinálni azt, amit 1989-ben, a rendszerváltáskor elkezdtünk. Kijelölhetjük a határokat: ha úgy tetszik, a pofátlanságét, azt, hogy meddig mehetnek el a vezetők választóik becsapásában. Ha a népszavazás nem lesz érvényes és eredményes, az megkérdőjelezi az elmúlt 18 évet, és azt üzeni: nem volt szükség a rendszerváltásra. Nem pártokról és hatalomról, saját sorsunkról döntünk. Ezért mindenkinek el kell menni szavazni. Összefogást hirdetünk, társul hívunk minden valóban baloldali elvet, értéket valló embert, mert számukra ez a szélsőségesen liberális, piacorientált gondolkodás elfogadhatatlan.

Lázár február 13-ára rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte, amelyen a népszavazás kérdéseiről vallott nézeteiket vitatnák meg a képviselők.

Olvasóink írták

 • 7. irkafirkász 2008. február 12. 13:14
  „Azt hiszem volna jajveszékelés,ha mindenki a befizetett járulékai alapján vehetné igénybe az eü. ellátást. Mondjuk kötve hiszem,hogy bárki is 300 forintot ad hálapénz gyanánt,de hagyjuk. Viszont hogyha a vállalkozó orvos ELVÁRJA a borítékot,akkor kutya kötelessége,hogy számlát adjon róla!!! Kész röhej,hogy a vegyesboltost simán megbüntetik,ha 2 kifliről nem ad számlát,itt meg esetenként százezrek vándorolnak egyik zsebből a másikba. De bánja a penész. Engem legjobban az idegesít,hogy ettől függetlenül mégis azt akarják Nekem beadni,hogy milyen hajdeszegények,hogy milyen megalázó. Orvost még nem láttam amiatt duzzogni,hogy a hálapénzből kifizette a vadiúj ötösgolf induló részletét.”
 • 6. stephanus 2008. február 08. 11:53
  „Szép dolgok!
  Bizonyára a privatizáció ellenes aktivista sem vállalkozó gyermekorvos. Bizonyára a magánprakszist folytató orvosok nem az állami eü-rendszer t használják, magáncélra, a diagnózis felállításához. Bizonyára a művesekezelés nem vállalkozás keretében működik (esetleg évek óta). Bizonyára keveseknek tünt fel, hogy a tandíjról szóló kérdés az államilag finanszírozott képzésről szól. Bizonyára........”
 • 5. vizitdijmentes 2008. február 08. 11:13
  „Ha most 3xigennel szavazunk,2009-től a kieső államkasszából a pénzt Pinnokió és társai adó emelés-más néven be fogja hajtani rajtunk.Mindenképpen fizetni fogunk az államnak,csak nem vizitdij-napidij-tandij lessz a neve,ha nem adó.. Ez egy szin játék az egéssz a népellen.Kár az egész kampány,felesleges pénz kidóbás szintén amit mi fizetünk-lásd.épitményadó..stb.cim szó allatt.Gondolkozzatok emberek ez a két nagypárt harca az egész.A nép meg fizeti a harc árát/népszavazás/költségeit.Senkit nem érdekli,hogy ma holnap már nemtudjuk ki fizetni a költségeket.De ők gazdagodnak,lopnak-hazudnak-csalnak-senkit nem érdekel a kis ember nyomora!!!!”
 • 4. klaviatura 2008. február 07. 14:12
  „A háziorvosokat fizessék az eü.járulékainkból, ne az legyen az érdekük, hogy minél lassabban gyógyuljunk, mert úgy több vizitdíjat kapnak.
  Bíborka, te fizessed csak továbbra is, biztos van miből....
  A gyereked pedig 8 általánost végez, ahhoz nem kell tandíj.”
 • 3. Bíborka 2008. február 07. 13:06
  „Kérem, párt és indulat mentesen elmagyarázni,miért is 3Xigen?December közepén házi orvosomtól kapott vizitdij nyugta sorszáma 9530 volt. 9530X300=2 859 000 Ft.Havi átl.259 000Ft.
  Adózás után kb.150000 Ft marad.Miért szavazzam el tőle és dolgozóitól?A szentesi korházról jelent meg adat 40 mill. voll bevé-telük vizitdijból.Költségek után maradt 30 mill.Miért szavazzam le?
  Mondják "ez csepp a tengerben" igaz de sok kicsi sokra megy és a
  tenger is cseppekből van.Tandij kérdésében szeretnék látni egy olyan adatot amelyből kitünik az első generációs diplomások aránya
  a diplomások között. Kikre is fizette a költségvetés adó forintjainkból a támogatást? Amig ész érvekkel/nem zsigeri politikával/nem győznek meg addig nálam 3 nem.”
 • 2. anticsapodár 2008. február 07. 11:05
  „Ballib taktika:
  oszd meg és uralkodj! avagy
  beteg nyugdíjas vs. fiatal továbbtanulók”
 • 1. csapodár 2008. február 07. 09:18
  „Saját hatalmuk megerősítéséről szól minden=több lesz a pénz a zsebben.Ez mindkét oldalra érvényes!Dilettánsok gyülekezete=386 dbHa szavazol tedd meg azért,hogy igazság is legyen egy kicsit benne 2 igen 1 nem!!!Nem kell sok fantázia hozzá!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

145 éve született Vásárhely Dankó Pistája

Hódmezővásárhely - Tizenhárom évesen egy biliárdasztalon állva adta első koncertjét Vásárhely virtuóz cigányprímása, Czutor Béla. Tovább olvasom