Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Hódmezővásárhelyi meglepetés: egy óriási fahajó

Egy hét múlva birtokba vehetik a vásárhelyi gyermekek a város legújabb, népkerti játszóterét. A sok játék közül kiemelkedik az a fahajó, melynek építése már sok érdeklődőt vonz.
Az utolsó simításokat végzik a népkerti játszótér büszkeségén, a fahajón. Fotó: Tésik Attila
Az időjárás viszontagságai, valamint a kíváncsi szemek elől egy óriási fekete fólia védi azt a nagyjából már összeállított fahajót, amelyet a vásárhelyi Népkertben építenek. Ez a hatalmas vízi jármű része lesz annak a játszótérnek, amelyet jövő vasárnap délután négy órakor avatnak fel.

– Meglepetésnek szántuk ezt a játékot, de a készítését sajnos nem tudtuk titokban tartani – mondta mosolyogva Lázárné Megyeri Zita, a Tiszta Szívvel Egyesület kuratóriumi elnöke. Semmi furcsa sincs abban, hogy az új népkerti játszótér büszkesége egy hajó lesz. Ugyanis ez a terület, amit korábban Erzsébet ligetnek hívtak, az egykori városfalon kívülre esett, s egy hatalmas tó, a Hód-tó volt itt. Innen jött az ötlet, hogy vízi járműre hasonlító mászókát építsenek.

– Hét-nyolc céggel is tárgyaltunk, mire találtunk egy olyat, amely fahajókat is gyárt. Ezenkívül számos egyéb játék is várja majd a legkisebbeket – folytatta Megyeri Zita.

A játszótér másik érdekessége a csúszda, melyet Pannonhalmi Zsuzsa keramikus készít úgynevezett terazzóból. Ez az anyag járólap keménységű, s ugyanúgy égetéssel készül, mint minden más kerámia. Vásárhelyen terazzóból készült például a zsinagóga burkolata is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyentelkeket a romos házak helyére

Meglepő javaslattal állt elő Szabó Dániel, a Hódmezővásárhelyért Városfejlesztési Alapítvány elnöke:… Tovább olvasom