Délmagyar logó

2019. 06. 24. hétfő - Iván 19°C | 27°C Még több cikk.

Hogyan telt az éve? Kristó Endre tűzoltó főtörzsőrmester

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is ugyanabban a városban élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó ismerősök szokásos kérdésére a rövid válasz: köszönöm, jól. Sosem tudjuk meg, valójában mi foglalkoztatja a másikat, mi történt vele – és mi nem. A föntinél kicsivel hosszabb válaszért most mi keressük meg az önök ismerőseit. Milyen volt az éve? – kérdezzük a megyei városok lakóit december hátralévő napjain.
Kristó Endre úgy érzi, szakmailag és magánéletében is mozgalmas évet zár. Fotó: Karnok Csaba
– A munkahelyemen az idei év hasonlóan alakult, mint a 2004-es. Rengeteg vonulásunk volt most is, eseménydúsan telt 2005 – tudtuk meg Kristó Endrétől, a vásárhelyi tűzoltóság főtörzsőrmesterétől. A
fiatal ember úgy véli, nagyon jó, hozzáértő csapatban dolgozhat, így a lehető leggyorsabban tudják megoldani a műszaki mentéseket és megfékezni a lángokat. A tűzoltó munkában azt szereti a legjobban, hogy mindig lehet valami újat tanulni, hiszen állandóan változik, fejlődik a technikai eszköztáruk.

Az idén is különféle esetekhez riasztották őt és társait. Ezek között volt lakás- és étteremtűz, árokba borult kamion kihúzása, valamint autóroncsba rekedt utasok kimentése. Több éve dolgozik szakmájában, de a halálesetek mindig elszomorítják. Sajnos 2005-ben is volt ilyen.

– A sport terén is eredményesnek mondhatom az idei évet. Régóta részt veszek a tűzoltóknak kiírt országos fekvenyomó-bajnokságon. A tavalyi eredményemet 27 és fél kilóval sikerült túlszárnyalnom, ami azt jelenti, hogy a 70-75 kilósok kategóriájában 147 és fél kilót nyomtam ki fekve, amivel országos második helyezést értem el – mondta a fiatal tűzoltó.
Kristó Endre szerencsésnek mondhatja magát, mert az idén magánélete is úgy alakult, ahogy azt szerette volna. Tavaly lezárt egy hosszú kapcsolatot, s 2005-ben egy új indult. Ahogy fogalmazott: akár házasság is lehet a dologból.

A jövő esztendőtől folyamatos szakmai fejlődést vár. A sportban szeretné megdönteni a mostani csúcsát, a magánéletben pedig azt szeretné, ha elmélyülne a kapcsolata kedvesével, s a családalapítástól sem zárkózik el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fodor: A díszpolgári cím a csúcs

Az eddigi legjelentősebb elismerésnek tartja a díszpolgári címet Fodor József festőművész, aki a… Tovább olvasom