Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Holnap nyitják az Emlékpontot

Holnap délután 4 órakor nyílik meg a vásárhelyi Emlékpont. Az első napon ezreket várnak, harmincfős csoportokban lehet végigmenni a kiállításon, és igény szerint akár éjfélig is nyitva tart az intézmény. Az Andrássy utcán retropartyt rendeznek, fellép Komár László és Demjén Ferenc.
Holnaptól látogatható Hódmezővásárhely új múzeuma, az Emlékpont
A délután négy órakor kezdődő megnyitóünnepségen Stumpf István, a Századvég Intézet igazgatója, volt kancelláriaminiszter, Rostás János, Székkutason élő egykori fehérgárdista, Gerő András történész, a Habsburg Intézet igazgatója, Szenti Tibor néprajzkutató, Schmidt Mária, a Terror Háza igazgatója, Csizmadia Sándorné, a város utolsó tanácselnöke és Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő emlékezik a szocializmus kori Vásárhelyre. Együtt nyitják meg az Európában is egyedülálló múzeumot.

Mikecz Péter, a polgármesteri iroda vezetője, és Madácsy Tamás, az Emlékpont igazgatója tegnap sajtótájékoztatót tartott a programról. Eszerint a megnyitón közreműködik Győrffy Gergely hegedűművész, Vladimir Bukovszky történész, Reviczky Gábor színművész és Horváth Mária énekművész. Az ünnepségre ezreket várnak, ezért az Emlékpontot harmincfős csoportokban lehet majd megtekinteni, az első napon este 6-tól. Igény szerint akár éjfélig is nyitva tart az új intézmény a látogatók előtt.

Szintén este 6-kor az Andrássy utcai múzeum előtti területén elkezdődik a retroparty, melyen fellép a Menthol Rock & Roll zenekar, Komár László és Demjén Rózsi. A kifutószínpadon a 60-as, 70-es évek modelljeiből rendeznek divatbemutatót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szembenézni a múlttal

Az Emlékpontban egy város néz szembe a múltjával, és ez azért fontos dolog, mert ugyanezt az ország… Tovább olvasom