Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Horváth László már nem indul újra

Tizenhat év után búcsúzik a helyi közgyűlési munkától Horváth László ügyvéd. A rendszerváltó politikus, a Szabad Demokraták Szövetségének meghatározó tagja családi okokra hivatkozik, s arra, hogy rájött: a pragmatista politizálás már nem neki való, és elege lett a „gyilkolászós" vásárhelyi közéletből.
Horváth László a közgyűlésen. Azt mondja, a pragmatista politizálás már nem neki való. Fotó: Tésik Attila
Tizenhat évi közgyűlési munka után búcsúzik a vásárhelyi képviselő-testülettől a szabad demokrata Horváth László, a helyi rendszerváltó politikusok egyike. Döntésekor, mint lapunknak elmondta, több ok is vezette.

– Amikor elkezdtem a helyi politikai életet, huszonéves voltam, akkoriban született meg a kisfiam. Mára megöregedtem, mindkét fiam nagy gyerek lett, s többet szeretnék velük és a feleségemmel lenni – mondta el a legfőbb okot Horváth László. Hozzátette, a képviselői munka nem időben, hanem abban a közegben jelentett számára nehézséget, melyet felesége, két fia és családtagjai is folyamatosan tapasztaltak. Úgy véli, a folyamatosan „gyilkolászós" vásárhelyi közélet mindnyájuk számára lélekromboló volt.

– A jelenlegi politikai élet már nem az, ami az én elképzeléseimben tizenhat évvel ezelőtt megfogalmazódott. Most a pragmatikusság dolgozik, pontosan ki lehet számolni, ha hazudik az ember, annak milyen hozadéka lesz a politika, illetve a közéleti szereplő megélhetése szempontjából. Ha azt mondják a huszonnégy tagú testületre adott esetben, hogy nem a köz érdekeit képviseli, akkor annak egyhuszonnegyed része rám is hullik. Pedig sosem érdekeltek anyagi vagy politikai szavazatszerzés szempontjából haszonszerző megfontolások – tette hozzá.

Horváth László szerint a korrektséget, következetességet a választók nem honorálták. Mivel ötvenezer ember nem tévedhet és a választókat leváltani nem lehet, ezért neki kell levonnia a konzekvenciát. Márpedig – tartja – akkor azoknak való a közélet, akik a politizálás velejáró eszközének tekintik a befolyásolást, manipulálást, az emberek megvezetését.

– Az már nem az én világom, hogy csak olyat mondjunk az embereknek, ami szavazatot és pénzt hozhat, és ahol csak ez a politikus célja, ott nekem nincs keresnivalóm – összegezte Horváth László visszavonulásának politikai okait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keszegöltek Mártélyon

Ősi mesterségre, a halászatra emlékeztek szombaton a mártélyiak. A Keszegölő-fesztivál a hagyományok… Tovább olvasom