Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Hőségben is van elég víz Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A legnagyobb melegben sem terhelték túl a fogyasztók vásárhelyi vízműhálózatot – a tizenkilenc kút által adott vízmennyiségéből még a locsolásra is futotta.
A legnagyobb melegben sem terhelték túl a fogyasztók vásárhelyi vízműhálózatot – a tizenkilenc kút által adott vízmennyiségéből még a locsolásra is futotta. A tavalyi rekonstrukció több utcát nem érintett, a hálózat jelentős felújítás előtt áll, jelenleg a csőtöréses, problémás utcákban állítják helyre a vezetékeket.

A város tizenkilenc kútja a legnagyobb nyári kánikula idején is bőségesen ellátta a fogyasztókat – tudtuk meg Varga Ferenctől, a Zsigmondy Béla Vízközműveket Üzemeltető Zrt. műszaki igazgatójától. A vásárhelyieknek még a locsolást sem kell visszafogniuk a hőségben.

– A mélyfúrású kútjainkból a legmelegebb napokon 10 ezer köbméternyi vizet kellett kitermelnünk, egyébként ez a mennyiség még fokozható, biztonságosan legfeljebb napi 13 ezer köbméternyi víz folyhat át a rendszeren. Egyébként jellemző, hogy a vásárhelyiek évről évre kevesebb vizet fogyasztanak, sokan minden bizonnyal az emelkedő díjak miatt takarékoskodnak. A nagyobb nyári fogyasztás során nem változott a vízminőség, amit folyamatosan figyelünk – foglalta össze az igazgató.

Megtudtuk: a város utcái alatt összesen több mint 300 kilométernyi vízvezeték fut, ennek részleges rekonstrukciója tavaly zárult le, ekkor mintegy 300 millió forint értékben a felújított utak alatt fekvő vezetékeket cserélték ki. A rekonstrukcióból egyelőre kimaradt részhálózatnak azonban egy jelentős hányada még ma is több évtizedes – ezért nem ritkák a problémák, csőtörések városszerte. Legutóbb a Teleki és a Szent István utca kereszteződésében volt látványos csőtörés, ezt követően a Szent László és a Szent István utcák lakóinak kellett időszakos vízhiánnyal szembesülniük.

– Folyamatosan figyeljük és karbantartjuk a teljes hálózatot, azokban az utcákban, ahol problémák merülnek fel, rögtön elvégezzük a szükséges munkálatokat, de elengedhetetlen egy további, átfogó rekonstrukció is. Jelenleg tervezés alatt áll a vízvezetékrendszer közeljövőben megvalósuló, vásárhelyi útfelújításokkal párhuzamos helyreállítása, ami több százmilliós beruházás lesz – tette hozzá Varga Ferenc.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mucsi Mihály majdnem megfulladt a műtőasztalon

Hódmezővásárhely, Makó - A vásárhelyi Mucsi Mihályon gégemetszést kellett végrehajtani a makói… Tovább olvasom