Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Hosszú idő után felújítják a vásárhelyi stadiont

Elkezdték a vásárhelyi stadion felújítását – a létesítmény a sportbizottság vezetőjének szavai szerint katasztrofális állapotban volt. Mostanra elkészült a műfüves focipálya, s az épület egy részét is rendbe hozzák – a város már több mint 30 milliót költött a stadionra.
A műfüves pályát már birtokba is vették a gyerekek. Fotó: Segesvári Csaba
Finoman szólva is katasztrofális állapotban van a vásárhelyi stadion" – ezt Fekete Ferenc, az önkormányzat sportbizottságának elnöke mondta majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt a közgyűlésen. Ahogy arról lapunkban akkor és azóta is többször beszámoltunk, a létesítmény hosszú évek óta pusztult, holott nap mint nap több százan használják, így komoly igény van egy korszerű stadionra. Azt is a sportbizottsági elnök mondta, hogy a tervek szerint ebben az önkormányzati ciklusban minden évben 10 millió forintot szerettek volna a korszerűsítésre költeni, ebből azonban semmi nem lett – tavalyig. A pénzhiány eredménye pedig nyilvánvalóvá vált: a felújítást már nem lehetett elodázni. A város időközben folyamatosan próbált pályázati forráshoz jutni, sikertelenül.

Az önkormányzat végül úgy határozott: támogatás hiányában saját erőből fog hozzá a felújításhoz. A munka még tavaly elkezdődött, 4 millió forintból az épületgépészeti rekonstrukciót oldották meg, így kicserélték a kazánokat és a közel fél évszázados víz- és szennyvízhálózatot is felújították. Húszmillió forintot pedig a stadionépület bal szárnyára költenek – tudtuk meg –; a pénzből a tetőt hozták rendbe, és egy kosárlabda- és extrémsportpálya kialakítására is futja. Az egyik városi pályázat is sikerrel járt időközben – a beruházás eredményét már használják is. Elkészült ugyanis egy kis műfüves focipálya, amelyen tegnap már rúgták a bőrt a gyerekek. Igaz, kialakítására csupán 3 milliót nyert a város, s az összeget 8 milliós önerővel kellett megtoldania.

Persze további fejlesztési elképzelései is vannak az önkormányzatnak. Az egyik salakos pályát például szeretnék szintén műfüvessé alakítani – ez azonban egy nagyobb, mintegy 100 millió forintos beruházás. A megvalósításra pedig nincs más remény, mint a pályázati siker.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katonai rendészet Hódmezővásárhelyen

Július elsejétől ismét működik katonai rendészet Hódmezővásárhelyen. A feladat: a katonai járművek,… Tovább olvasom