Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Hunyadi-emlékév kezdődik ma Vásárhelyen

Emlékévvel tiszteleg Hódmezővásárhely Hunyadi János kormányzó, a településnek 550 esztendeje mezővárosi rangot adó földesúr, a törökverő hős előtt.
Emlékévvel tiszteleg Hódmezővásárhely Hunyadi János kormányzó, a településnek 550 esztendeje mezővárosi rangot adó földesúr, a törökverő hős előtt. A rendezvénysorozat díszközgyűléssel kezdődik ma délelőtt 10 órakor a városházán. Bevezetőt és köszöntőt Lázár János polgármester mond. Ezt követően a következő előadások hangzanak el: Hunyadi János asszonyai (Rüsz-Fogarasi Enikő egyetemi docens – Kolozsvár), Adalékok Hunyadi János identitástudatához (Vekov Károly egyetemi docens – Kolozsvár), A déli harangszó (Érszegi Géza főlevéltáros – Magyar Országos Levéltár), A nándorfehérvári csata és Hunyadi János halála (Blazovich László egyetemi tanár – Csongrád Megyei Levéltár), Hunyadi János mint hadvezér (Sebők Ferenc egyetemi adjunktus – Szegedi Tudományegyetem).

A ülést vezeti és zárszót mond Madácsy Tamás, az Emlékpont Múzeum igazgatója. A konferencia zárásaként a Dél-alföldi Hagyományőrző Kossuth Társaság irodalmi csoportja, a helyi olvasókörök tagjai és a Bethlen Gábor Református Gimnázium tagjai adnak irodalmi műsort.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egyéniek kevésbé ismertek Vásárhelyen

Noha számtalan szórólapon, fórumon mutatták már be magukat az aspiránsok, az általunk megkérdezett… Tovább olvasom