Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Húsz ventilátort kapott a kórház

Hódmezővásárhely - Húsz ventilátort adományozott a vásárhelyi kórháznak a városban működő Csomiép Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. A kft.-nek és az egészségügyi intézménynek hagyományosan jó a kapcsolata, a vállalat 8 éve minden nyáron ad támogatást.
– Azokon a betegeken akartunk segíteni, akik a kánikulában is kénytelenek a kórházban feküdni – fogalmazott Mészáros Antal, a Csomiép Kft. ügyvezető igazgatója. Kallai Árpáddal, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely–Makó főigazgatójával még a múlt héten egyeztetett, megtudta, még mindig vannak olyan kórtermek, ahol szükség lenne ventilátorokra.

Az egyik beteg hozzátartozója, Katona Józsefné közölte: tudja, nagy beruházások zajlanak a vásárhelyi kórházban, ezért még nem minden tökéletes, de az ápolóknak, orvosoknak dolgozniuk kell, a betegek szenvedését pedig enyhíti a hűs, mozgó levegő.

– Mészáros Antal egyike azoknak, akik hagyományosan és kiemelten támogatják intézményünket – mondta Kallai Árpád. Kérdésünkre közölte: az ideiglenesen működő egyetlen műtő légkondicionált és a most kialakítandók is azok lesznek. Régiek az épületek, vastag falakkal, ezért jelentenek nagy segítséget a ventilátorok, javítják a komfortérzetet. – A hosszú távú fejlesztési tervben szerepel a kórtermek klimatizálása, nagyon nagy beruházás lesz – közölte a főigazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét Czirbus Piroska pályázat

A Czirbus Piroska Emlékére a Hódmezővásárhelyi Művészetekért Közalapítvány ebben az évben is meghirdeti pályázatát. Tovább olvasom