Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Húszmilliót kapnak a vásárhelyi rendőrök

Hódmezővásárhely - A járőrök túlóráinak kifizetésére, üzemanyagra, valamint két új motorkerékpár, hitelesített zajszintmérő, három kamera beszerzésére fordítja a várostól kapott húszmillió forintot a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság.
– Még 2007 őszén egyhangúlag arról döntött a testület, hogy idén a rendőrkapitányság húszmillió forint támogatást kap az önkormányzattól – tudtuk meg Benkő Zsolt képviselőtől.

Ennek az előzménye, hogy a város vezetősége részéről az utóbbi időszakban egyre több kritika érte a rendőrség munkáját, a polgárok is panaszkodtak különböző fórumokon a romló közbiztonságra. Ezért határoztak úgy a képviselők, hogy fejleszteni kell a rendőrség technikai felszereltségét.

A vásárhelyiek kül- és belterületen többször szeretnének rendőrrel találkozni. Varga András, a belváros önkormányzati képviselője kifejtette, körzetében a legnagyobb problémát a növekvő gépkocsipark mellett a szórakozóhelyek körüli hajnali hangoskodás, randalírozás jelenti.

– A támogatás nagy részét, 13,5 millió forintot a járőrök túlóradíjára fordítjuk, így megnőhet a rendőri jelenlét az utcákon. Ezt csak ezzel lehet elérni, mert az állományunk mindössze 79 fős. Emellett 1,2 milliót fordítunk majd üzemanyagköltségre, így nem csupán gyalogosan, hanem gépjárművekkel is jelen leszünk a városban – vette át a szót Dezső József alezredes, a kaptányság vezetője.

A pénzből persze marad technikai eszközök beszerzésére is. Így a két, közel tízéves motorkerékpárjukat lecserélik újra, nagyobb teljesítményűre. Számos esetben tesznek panaszt az ügyeleten amiatt, hogy hajnalonként túl hangos néhány vendéglátóhely. Ezért egy hitelesített zajszintmérőt is vásárolnak.

– Nem minden esetben tudjuk kellőképpen bizonyítani a különféle szabályok megszegését. Emiatt három kamerát is veszünk, amelyekkel bizonyítani lehet az esetleges kihágásokat – tette hozzá a hódmezővásárhelyi rendőrparancsnok.

Olvasóink írták

 • 3. Dongó 2008. február 15. 13:20
  „Raven-nek! A tűzoltók nem vesznek el és nem adnak vissza jogsit. Gondoljon mindenki amire akar.”
 • 2. Prüdéria 2008. február 14. 13:16
  „Pont most a választások ellőtt ,hát....A nagy Viktor meg kutyába se veszi őket.”
 • 1. Raven 2008. február 14. 11:42
  „Dicséretes, hogy Képviselő és Polgármester úrunk nagylelkű.
  De szeretném felhívni a védelmibizotság elnök úrunk figyelmét, hogy van 60 Tűzoltója akinek a túlmunka bérét nem fizeték ki 2004 május elseje óta és felszerelésük is egyre romlik a gépjármű parkjuk is kezd romlani. Velük mi lessz????????? Na nem e rendőrök érdemit akarom alábecsülni, sőt azokat elismerem ebben a zürzavaros időben. De mégis a tűzoltókkal mi lessz? Nekik nem kéne a segítség?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár János: Garantálják az emberek biztonságát!

Hódmezővásárhely - Megmagyarázhatatlan a rendőrség hozzáállása a terrorgyanús ügyekhez, ugyanis nem tud, vagy nem akar lépéseket tenni az igazság kiderítése érdekében. Tovább olvasom