Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Húszmilliót nyert Vásárhely informatikai pályázaton

Hódmezővásárhely - Húszmillió-hatszázezer forintot nyert a vásárhelyi önkormányzat informatikai pályázaton, ebből tizenhárommilliót azon szoftver bérleti díjára költik, amelyet az oktatási minisztérium és az IBM Magyarország 2005-ös megállapodása alapján vásároltak meg az önkormányzatok az iskolák számára.
Húszmillió-hatszázezer forintot nyert a vásárhelyi önkormányzat informatikai pályázaton, ebből tizenhárommilliót azon szoftver bérleti díjára költik, amelyet az oktatási minisztérium és az IBM Magyarország 2005-ös megállapodása alapján vásároltak meg az önkormányzatok az iskolák számára – jelentette be tegnapi városházi sajtótájékoztatóján Tóthné Kecskeméti Katalin, az önkormányzat oktatási, ifjúsági és sportbizottságának elnöke.

– Tavaly az informatikai oktatásra még normatívát kaptak az iskolák, most pályázni kellett erre az összegre. A maradék 7,8 millió forintból két intézmény, a Szent István Általános Iskola, illetve a Varga Mátyás Általános Iskola informatikai szaktantermére fordítják – mondta. Azért erre a két intézményre, mert ezek fogadták be a megszüntetett Szántó Kovács János Iskola diákjait, akik a Szék utcai intézményben magas színvonalú számítástechnikai szaktanteremhez szoktak. Az általuk hátrahagyott eszközöket az épületbe költözött Aranyossy Dániel Iskola diákjai vehették birtokba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyi délelőtt a Szegedi Ítélőtáblán

A Szegedi Ítélőtáblán sem ért véget szerdán a Keviép ügyvezetőjének Lázár János polgármester ellen… Tovább olvasom