Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 14°C Még több cikk.

Idén kiürítik a rendelőt Vásárhelyen

Egyelőre tárgyalások folynak arról, hogy mikorra ürítik ki a vásárhelyi rendelőintézetet. Az épületben dolgozó orvosok többsége új rendelőt keres.
A vásárhelyi Erzsébet-kórház vezetésének döntése értelmében még az idén kiürítik a rendelőintézet épületét, ám ennek részletei egyelőre tisztázatlanok. Kallai Árpád főigazgató lapunk kérdésére elmondta: ezzel kapcsolatban még semmi konkrétumról nem határoztak, így a költözés pontos határidejével és az itt dolgozó orvosok sorsával kapcsolatban sem tudott érdemi információkkal szolgálni.

– Április elsejével mondta fel a kórház a szerződésemet, így jelenleg praxis nélkül állok – mondta az épületben hosszú éveken át rendelő Körtvélyessy András reumatológus szakorvos. – A reumatológiai rendelést a megszorításoknak miatt kellett itt megszüntetni, a kórház nem vállalta tovább a finanszírozását. Sajnos még nem találtam másik munkahelyet, olyan rendelőt, ahol magánpraxis keretei között folytathatnám a betegeim gyógyítását, de szeretném, ha ez – a rendelőhöz hasonlóan – mindenki által könnyen elérhető helyen lehetne.

Az épületben számos más szakterület ellátása mellett több házi- és fogorvos is rendel. Ha az épületet kiürítik, nekik is menniük kell. Többen méltatlannak tartják ezt a helyzetet, hiszen milliókért vásárolták meg a praxisukat, ami sokban kötődik az ellátás helyéhez.

– Semmi konkrétumot nem tudunk, csupán annyi jutott a tudomásunkra, hogy nyárig ki kell üríteni az épületet. Remélem, napokon belül egyeztetünk az ügyben, mert így a mi munkánk is bizonytalanná vált. Alternatívát egyelőre senki sem ajánlott. Az biztos, hogy a többmilliós befektetésünket nem hagyjuk veszni, és a jelenlegi törvény is úgy rendelkezik, hogy a háziorvosok számára a rendelő helyét az önkormányzatnak kell biztosítania. Az nonszensz lenne, ha az új rendelő vásárlása miatt még több kölcsönnel kellene megterhelnem a praxisomat, amit szintén hitelből vásároltam meg – mondta Mester János, az első emeleten rendelő háziorvos. Kollégáival együtt jó ötletnek tartaná, ha a belvárosban létrejöhetne egy új rendelőközpont. Szerinte más városokban jó példa is akad erre, legtöbbször a tehetősebb gyógyszertárak alakítanak ki ilyen centrumot, ahol rendelőt bérelhetnek a doktorok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél évtizede nő a Szegedről ingázók száma Vásárhelyen

A vásárhelyi laktanya ezerháromszáz katonájából kétszáz Szegedről jár át. Az iskolákban és a… Tovább olvasom