Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Idén olcsóbb volt a fesztivál őrzése Vásárhelyen

A vásárhelyi polgármesteri kabinet összeállította az idei augusztus 20-ai rendezvénysorozat őrzésével kapcsolatos költségeket.
Ez a polgármesteri hivatal gyorshírszolgálatának Facebook-oldalán is megtalálható. Hogy a hatályos jogszabályok szerint az önkormányzat garantálhassa az augusztus 20-ai rendezvény biztonságát – például a színpadok, a ledfal, az árusító pavilonok 24 órás őrzését –, az esetleges rendbontások, bűncselekmények megelőzését, a kiürítést, beszerzési eljárást folytatott le a feladatok ellátására.

A regisztrációs felhívást az önkormányzat honlapján 20 munkanapra közzétették. Lezárultával az ajánlattételi felhívást 3 cégnek küldték meg, amelyek közül 2 nyújtott be árajánlatot, míg 1 írásban jelezte, kapacitáshiány miatt ettől eláll. A legkedvezőbb árajánlatot az Insure’98 Kft. adta nettó 1850 forinttal, 1 órára személyenként.

A szerződés értéke így bruttó 2 millió 72 ezer 259 forint lett, amelyről a számlát még nem nyújtották be – olvasható a Facebook-oldalon. Megjegyzik: a céggel kizárólag ennek a rendezvénynek a biztosítására szerződtek. A nyertes vállalkozás egyébként nem vásárhelyi volt, de a fesztiválra főként vásárhelyi munkavállalóknak biztosított pénzkereseti lehetőséget.

Azzal folytatják, hogy tavaly az önkormányzat a Hódbizalom Kft.-vel kötött szerződést az augusztus 20-ai eseményre nettó 2200 forint/órára személyenként, így a teljes költség nettó 9 millió 950 ezer forint lett, amelynek bruttója 12 millió 637 ezer. A megtakarítás egyrészt a beszerzési eljárásban kapott kedvezőbb árajánlatból, másrészt a helyi polgárőrség fokozott bevonásából adódik.

- Hatásvadász és inkorrekt összevetés, legalább olyan hiteles, mint az alma és a körte összehasonlítása – reagált lapunknak Cseri Tamás. Az önkormányzati képviselő kifejtette a tavalyi augusztus 20-i ünnepség a Szent István téren volt, aholaugusztus 13. éjféltől augusztus 22-ig útlezárást és terelést kellett végrehajtani, 24 órás felügyelettel 7 zárási ponton 2-2 fővel. A Kossuth tér ezzel szemben egy zárt tér, ott ilyenre egyáltalán nem volt szükség. A színpadokat, a programokhoz szükséges infrastruktúrát szintén éjjel-nappal kellett őrizni, ahogyan a programok alatt a Szent István iskolát, és a tűzijáték szerelésének területét is. Idén mivel nem volt, a tűzijáték nem is igényelt külön biztosítást. A biztosítási tervet és az abban szükséges létszámot, valamint munkaórát a katasztrófavédelemmel és a rendőrséggel közösen készítették el a városháza munkatársai, az abban elvártkövetelményektől a hivatal nem térhetett el. A feladatot az ideihez hasonlóan beszerzési eljárás során 3 cég ajánlata közül nyerte el egy vásárhelyi cég. Akülönbség annyi, hogy az 22 éve helyben fizet adót, szemben az idei biztosítást végző szegedi céggel – tette hozzá a képviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyon alacsony a mindszenti révnél a Tisza vízállása, jelenleg -12 centiméter - képek

Nagyon alacsony a mindszenti révnél a Tisza vízállása, jelenleg -12 centiméter - képek
A komp zavartalanul közlekedik. Tovább olvasom