Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Idő előtt lemondott Pál

Visszalépett a szikáncsi részönkormányzat egyik tagja. A vásárhelyi közgyűlés egyetlen baloldali jelöltje, Pál István egészségügyi okokkal indokolta döntését. Fekete Ferenc, a részönkormányzat vezetője sajnálja, hogy így történt, s hozzátette, mindenkivel szívesen dolgozik. Hernádi Gyula szocialista frakcióvezető, aki lapunktól értesült a lemondásról, közölte: új tagot jelölnek.
Még igazán el sem kezdte a munkát a szikáncsi részönkormányzat, de az egyik tagja már le is mondott megbízatásáról. Pál Istvánt függetlenként ugyan, de a vásárhelyi közgyűlés szocialista frakciója jelölte a társadalmi tisztségre, melyet végül mégsem vállalt. Mint arról már többször beszámoltunk, a faluban tavaly népszavazáson erősítették meg, hogy továbbra is a várossal együtt képzelik el a jövőjüket. A sikertelen elszakadási törekvést követően a vásárhelyi helyhatóság kezdeményezésére alakult meg a szikáncsi részönkormányzat.

Egészségügyi okok miatt mondott le a megbízatásról, közölte szűkszavúan Pál István. Sajnálja, hogy lemondott a megbízatásáról, mondta Fekete Ferenc, a részönkormányzat vezetője. A települési képviselő hozzátette: mindenkivel szívesen dolgozik, mert akad tennivaló Szikáncson. Ugyanakkor a testületnek öttagúnak kell lennie, ezért tárgyalni kell a baloldal új jelöltjéről. Annál is inkább, mert a részönkormányzat tagjai, Benkő Zsolt, Keresztesné Rezes Molnár Anna és Asztalosné Kisalbert Mária a január 19-i közgyűlésen teszi le az esküt. Ezt követően pedig megtartják első ülésüket. Már vázolták az elképzeléseket, viszont az elnök ezekről addig nem akar beszélni, míg a vásárhelyi közgyűlés nem fogadja el az idei költségvetést, s nem derül ki, mennyiből gazdálkodhatnak majd.

Hernádi Gyula, a baloldali frakció vezetője lapunktól értesült Pál István lemondásáról. Mint megjegyezte: nagyon sajnálja, hogy ez történt, s természetesen jelölnek másik tagot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boldog a 16 éves kismama

Megszületett végre az első idei baba Vásárhelyen: Kozma Ákos története azért is érdekes, mert… Tovább olvasom