Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Ingatlanjogi vita Vásárhelyen: lövés a családi háznál, repültek a bútorok az utcára

Hódmezővásárhely - Órákon át helyszíneltek szombaton a rendőrök egy vásárhelyi háznál. Gázpisztollyal lőttek rá az ott lévő férfira, aki könnyebb sérülést szenvedett. Borbás Zoltán elmondta, ebéd közben többen rontottak rájuk, és kidobálták az utcára a holmijaikat. A háttérben a volt anyósa és a közte zajló ingatlanvita áll.
Lövés dördült szombaton a vásárhelyi Nádtető utca egyik családi ház udvarán. Később mentőhelikopter is érkezett, végül mentőautóval szállítottak kórházba egy férfit. A rendőrök még órákkal az eset után is helyszíneltek. Nagy volt a jövés-menés a ház körül. A rendőrség sajtóközleménye szerint egy ingatlanrész bérbevétele kapcsán alakult ki vita. Az ingatlan egyik tulajdonosa nehezményezte a bérbevevők eljárását, rátámadt annak képviselőjére, aki elővette a nála lévő gáz-riasztó pisztolyt, és rálőtt vitapartnerére. A férfi elesett, könnyebben sérült meg. A helyszínre érkező rendőrök fékezték meg az indulatokat.

Később kiderült, a kórházba szállított férfi, Borbás Zoltán saját felelősségére elhagyta az egészségügyi intézményt, és visszament a kishomoki házba. Telefonon értük utol.

– Ebédeltünk, amikor többen bejöttek a házba, és négy gyermekem, valamint a terhes feleségem szeme láttára ránk rontottak. Gázpisztollyal szó nélkül fejbe lőttek, vascsővel ütlegeltek, rám támadtak pajszerrel. A bútorainkat erővágóval verték szét, összeszedték a pénzünket, az aranyainkat. A szárítóval együtt dobálták ki a gyerekruhákat, az asztalt, a bőr ülőgarnitúrát az ablakon keresztül az utcára. 10-15 percig törtek-zúztak – mesélte Borbás Zoltán. Lapunk korábban már foglalkozott a férfi és a volt anyósa közötti tulajdoni vitával.

A Nádtető utcai portán két ház áll. Az egyik ház fele része a vitás kérdés, bírósági per lett belőle.

– Kértük, hagyják abba az akciót, időközben jelenlegi feleségem, a 9 hónapos terhes Borbás Zoltánné Melinda hívni akarta a rendőrséget, de kivették a kezéből a telefont – mondta a férfi.

Szerinte „félretájékoztatták a Tolvajkergetőket" a tulajdoni viszonyokról. – Nem hagyjuk magunkat, megvédjük a sajátot, a gyerekeimet – jelentette ki a férfi.

A volt anyós helyett Polgár Tamás, alias Tomcat nyilatkozott lapunknak, a Tolvajkergetők nevében. Elmondta, az asszony bérbe adta a kerékpártolvajok lefülelésére szakosodott Tolvajkergetőknek a bírósági döntés szerinti jogos tulajdonát, amit hónapok óta nem tud visszaszerezni. Polgár Tamás elmondása szerint szombaton 19-en mentek be a vásárhelyi házba. Innen „kiselejtezték, kidobálták a feleslegessé vált a berendezési tárgyakat" – szerinte ezekre sem az asszony, sem az újdonsült bérlők nem tartottak igényt. Akkor került elő a riasztópisztoly, amikor Borbás Zoltánnak ez nem tetszett. A Tolvajkergetők videóra vették akciójukat, és megosztották a Facebookon is. Polgár szerint jogszerűen tartanak igényt a bérleményükre, és nem adják fel.

Az ügyben a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

Korábban

"12 óra 50 perckor Hódmezővásárhely-Újkishomokon a Nádtető utcában egy ingatlanrész bérbevétele kapcsán vita alakult ki. Ennek során az ingatlan egyik tulajdonosa nehezményezte a bérbevevők eljárását és rátámadt a bérbevevők egyik képviselőjére, aki ennek következtében elővette a nála lévő gázriasztópisztolyt és rálőtt vitapartnerére.

A férfi ennek eredményeként elesett és könnyebben megsérült. Őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A helyszínre érkező rendőrök megfékezték a további indulatokat. Az ügyben a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított"
- áll a rendőrség közleményében.

Rendőrségi busz is a helyszínen, a Nádtető utcában.
Rendőrségi busz is a helyszínen, a Nádtető utcában.

Korábban a több városban is működő Tolvajkergetők csoportja jelentette a Facebookon az esetet: "Hodmezovasarhelyrol jelentjuk: Megkezdodott az illegalis lakasfoglalok kipakolasa. Az alfabidambidam eroskodni probalt, most verzik. Rendorseg van, balhe van, kommandosok es helikopter van."

A Hír24 megtudta, hogy az incidens B. Zoltán házánál történt, ahova több ember érkezett, hogy elvigyenek valamit - egyesek azt mondák, elköltözött rokon holmijait - amikor kitört a veszekedés.

Úgy tudjuk, hogy a gázpisztollyal meglőtt férfit saját felelősségre hazaengedték.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szó sincs MSZP–Jobbik jelöltről Vásárhelyen

Nem lesz az MSZP-nek és a Jobbiknak közös polgármesterjelöltje Vásárhelyen – mindkét párt cáfolta az egyik helyi hírportál értesülését. Tovább olvasom