Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Iskolák, óvodák várnak felújításra Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Átfogó felújítást terveznek az önkormányzati óvodákban és iskolákban Vásárhelyen. Az épületek állapotáról készült közgyűlési tájékoztatóból kiderül: van olyan intézmény, ahol penészednek a falak, beázik a mennyezet.
Felújításra szorul a legtöbb önkormányzati óvoda és iskola Vásárhelyen – derül ki a holnapi közgyűlésre készült anyagból. Az épületek műszaki állapota eltérő, számos intézményben halaszthatatlan a munkálatok megkezdése a megfelelő higiéniás feltételek biztosítása miatt.

Az óvodák közül a Brunszvik Teréz mindhárom tagintézményének állapota leromlott. Az egyikben – az 1980-as években épült Oldalkosár utcai telephelyen – a szigetelés hiánya okoz problémát, és a csapadékvíz-elvezetés sem tűr halasztást. A beázás, penészedés, vakolathullás jelent gondot az Oldalkosár utca 4. alatti épületben – olvasható a tájékoztatóból, amely arra is kitér: a gyermekmosdóban csak hidegvíz folyik a csapból.

Az 1790–1792 között épült műemléki védettségű Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolát az elmúlt évtizedben új udvari szárnnyal és tornacsarnokkal bővítették, homlokzatát korábban szintén felújították. A gázkazánokat is kicserélték, de a radiátorokat, vezetékeket nem; a tantermek és a folyosók huzatosak – állapítják meg a közgyűlési anyagban.

A középiskolák közül a Corvin Mátyás tagintézmény épületével is akadnak gondok. Beázik a mennyezet, a radiátorok elavultak. Az 1970-es években emelt épületek közül mégis a Gregus Máté iskola állapota a legrosszabb. Utólagos homlokzati hőszigetelésre, nyílászárócserére, a lapostető teljes felújítására van szükség. Az intézmények rehabilitációját pályázati forrásból szeretné megoldani az önkormányzat. A felújítások a tervek szerint 2011–2014 között valósulnak meg.

Bővítés

Tavaly szeptemberre teljesen megújult a Varga Tamás Általános Iskola, amelynek épületét bővítették is. Jelenleg pedig a Németh László Gimnázium és Általános Iskolát bővítik.

Olvasóink írták

 • 4. Cheguevara 2011. április 06. 21:19
  „Arra, hogy a régi rossz dolgokra emlékezzünk volt pénz még az ezüst Lenin szobor is megmaradt, hogy a vásárhelyiek véletlenül se tudják elfelejteni a múltban történt rossz dolgokat.
  És még arra is volt pénz, hogy felépítsenek egy olyan szállodát ami üresen áll.
  A gyerekek meg nyugodtan köhögjenek a penészgombától és tanuljanak a nyirkos penészes tantermekben.
  A kis ovisokra is ráeshet a vakolat csak az Emlékpont meg a Hotel az álljon?”
 • 3. Pepejeans 2011. április 06. 19:04
  „Szégyen,hogy a gyerekek ilyen körülmények között töltik a mindennapjaikat. Az állandóan teltházzal működő Emlékpont és a szálloda után épp ideje az óvodákkal is foglalkozni.”
 • 2. Daei 2011. április 06. 12:12
  „Én így írtam volna:
  akad egy-két van olyan intézmény, ahol NEM penészednek a falak, NEM ázik be a mennyezet.”
 • 1. fles2 2011. április 06. 11:53
  „Kérdem Én a Klauzál Gábor Nádor.u Tagintézmény miikor lesz legalább a tetőszerkezet felújítva?Tök gáz,mert amikor esik az eső a tantermekben 3-4 vödör van elhelyezve, hogy ne álljon a víz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évi 72 milliót spórolnak a váltással

A szabadpiacról vásárolja az áramot a vásárhelyi önkormányzat a városi intézményeinek, gazdasági társaságainak. A váltással évi 72 milliót takarít meg az önkormányzat. Tovább olvasom