Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Iskolaotthonban tanulnak az új elsősök Vásárhelyen

Lezajlott a vásárhelyi oktatási rendszer átszervezése, minden itt tanuló diáknak megvan a helye, újabb átíratásokra már nincs is lehetőség. A szülők megtudhatják, ki tanítja gyermeküket szeptembertől, az elsősök tanárait is kiválasztották. Az első osztályokat két-két tanító oktatja, iskolaotthonos rendszerben, reggel nyolctól négyig. Az épületek felújítása szeptemberig véget ér.
Befejeződött a hódmezővásárhelyi oktatási rendszert érintő integráció, szeptembertől minden beiratkozó diák helye stabil az új intézményekben – tudtuk meg Nagy Judittól. A város oktatási csoportjának vezetője elmondta, az elbocsátások is komolyabb feszültségek nélkül zajlottak le.

– Ami létrejött, az hosszú távú megoldás a vásárhelyen tanuló gyermekek és az állásukban maradt pedagógusok számára is – mondta Nagy Judit. – Ugyan lesz olyan tanár, akinek a következő egy-két évben több túlórát kell vállalnia, de a gyermekszámprognózisoknak megfelelően így később is megmaradhat az állása. A belső átszervezés mellett komoly felújításon esik át a Pálffy, a Malom és a Klauzál utcai óvodák épülete is, a kivitelezők ígérték: tanévkezdésre átadják a megújuló ingatlanokat.

Az újonnan létrejövő intézmények közül a gyógypedagógiai feladatok ellátását is vállaló Aranyossy Ágoston-iskola funkciója a legszerteágazóbb. Nemcsak a város, hanem a kistérség számára is központként működik tovább, innen járnak majd ki az utazó gyógypedagógusok, de itt végzik a logopédiai és pszichológiai vizsgálatokat is.

– Mindenütt készen állnak a tantestületek, így a szülők már érdeklődhetnek afelől, hogy kik lesznek a gyermekek tanárai, az általános iskolákban már eldőlt az is, hogy kik tanítják az elsősöket. Az átszervezés eredményeképp az induló első osztályok mintegy kétharmada úgynevezett iskolaotthonos rendszerben tanul, ami azt jelenti, hogy reggel 8-tól délután 4-ig két tanító váltva tart majd tanórákat és mozgás-, illetve játékfoglalkozásokat, délután pedig a délelőtt tanultakat ismétlik át. A Németh László Általános Iskolából három osztály székhelyét tették át más épületekbe. Nagy Judit hangsúlyozta: a megszűnő Szántó Kovács-iskola összes tanulója beiratkozott más intézményekbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyen minőségi munkahelyeket kínálnak

Az Andrássy utca 28. szám alatt működik tegnap óta a munkaügyi központ új vásárhelyi kirendeltsége.… Tovább olvasom