Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Ismét lesz gyermekmedence Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Nem sokáig maradnak külső gyermekmedence nélkül a vásárhelyiek, hiszen az új élményfürdő építése során összesen 440 négyzetméternyi kültéri vízfelületet alakítanak ki, főleg a legkisebbeknek.
A strand hátsó részén lévő medencékben tavaly január óta nincs víz. Ez a terület is megújul, az új létesítmény kialakításával egy időben. Az elmúlt két strandszezonban akárhányszor riportot készítettünk a vásárhelyi városi fürdőben, a megkérdezettek nagy többsége mindent rendben talált. Csak azt hiányolták, hogy nem lehet használni a hátsó részen lévő medencéket. Ez főleg a kisgyermekekkel érkezőknek jelent problémát, ugyanis ott található az egyetlen pancsoló, amit a legkisebbek is biztonságosan használhatnának.

A hátsó medencékben már 2007 óta nincs víz. Jelenleg olyan anyagokat, elemeket tárolnak bennük, amiket később még fel lehet használni különféle kisebb-nagyobb átalakítások, építések során. A medencéket borító vastag falevélréteg nem a takarítók hanyagsága, hanem szándékosan hordták tele vele a medencéket. Így védik ugyanis a téli fagyok ellen a betonfalakat, csempéket.

Egyelőre vastag avarréteg fedi a vásárhelyi strandon a hátsó medencéket Fotó: Tésik Attila
Egyelőre vastag avarréteg fedi a vásárhelyi strandon a hátsó medencéket
Fotó: Tésik Attila

Mivel a strandolók már nem használják ezt a területet, a bokrok és az aljnövényzet is elvadult. Csalitoson keresztül lehet megközelíteni a medencéket, de nem érdemes, mivel használhatatlanok.
Az önkormányzattól kapott tájékoztatás szerint azonban nem sokáig mutat ilyen gyászos képet a városi strandnak ez az egyik legrégebbi területe. Az első pályázati körön sikeresen átjutó vásárhelyi élményfürdős projekt részeként a fent említett rész is megújul.

A város célja, hogy az új élményfürdőhöz illeszkedő funkcióval lássa el a kérdéses területet. Konkrét elképzelések egyelőre nincsenek arról, mi legyen a sorsa. Az azonban biztos, hogy nem marad ilyen elhanyagolt állapotban. Az új komplexum kialakításával egy időben a területet megtisztítják, parkosítanak. A nem használt medencékről még nem született döntés.

Mivel az új élményfürdőben elsősorban a kisgyermekes családokat akarják a legbiztonságosabban kiszolgálni, a legkisebbek sem maradnak medence nélkül. A terveken szereplő, összesen 440 négyzetméternyi külső vízfelület nagy része a kicsiknek készül: gyermekmedencével, pancsolóval, látványelemekkel.

Nincs bennük vízforgató

A hátul lévő úgynevezett nyugdíjas és gombamedencét, valamint a tan- és gyermekmedencét azért kellett bezárni, mert nincs bennük vízforgató, s a törvény szerint enélkül 2006. december 31-e után nem szabad ezeket üzemeltetni. A beruházás túl költséges lett volna.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. Írástudatlan-Tdi. 2008. október 31. 07:57
  „MÁNDOKI FERENC! Hát hallod nagyon kár vólt veled szóba állni hiszen te csak egy kötegedő majom vagy és a hozzászólásaidnak semmiköze az óldalra leírtakhoz.Én kérek elnézést!”
 • 36. Mándoki Ferenc 2008. október 30. 22:31
  „Fúj!
  Dehogy ültem, én a nőket szeretem!!!”
 • 35. mackó 2008. október 30. 12:40
  „Nem igen látok olyan embert a strandon manapság aki egész nap a vízbe van, de biztosan vannak emberek, gyerekek akik belepisilnak a vízbe azért kell minden nap tiszta víz.”
 • 34. Írástudatlan-Tdi. 2008. október 30. 09:10
  „MÁNDOKI FERENC! Komám akkor te melettem űlhettél!”
 • 33. Mándoki Ferenc 2008. október 29. 15:11
  „Nem tettem meg, csak a megdence partján ülve gondolkoztam el azon, hogy miként bírja valaki a medencében egész nap, anélkül, hogy egyszer is meglátogatná az illemhelyet.
  Ugye ismerős a szitu Írástudatlan?

  Miért lennék én Fideszes? Azért mert lelepleztelek? Vizelős papa!”
 • 32. Írástudatlan-Tdi. 2008. október 29. 07:51
  „MÁNDOKI FERENC! Mit gondólsz most hogy van vízfórgató talán nem vizelnek a medencébe? De te honnét veszed hogy televizelték? Talán te is megtetted? Akkor és most is vannak és vóltak kúltúrálatlan emberek. Nem vagyunk egyfórmák. De látom hogy csak ez az egy gondolat ragadott meg tégedet a televizelt medence.De a lényeg az bizony elkerűlte a figyelmedet. Vagy csak te is egy elvakúlt FIDESZES lehetsz. És csak is a sajátságos szemszögebből látod a világot.”
 • 31. Mándoki Ferenc 2008. október 28. 19:35
  „Írástudatlan!

  Micsoda fazon vagy!! Visszasírod a televizelt medence nyújtotta kényelmet. Bravó!!”
 • 30. Pazar(lás) 2008. október 28. 15:54
  „25. egy elégedett!

  Állítólag polgári demokrácia van, a Nagy Vezéretek szerint szociális piacgazdaság. Kérdezd meg tőle, hogy mi fán terem?

  A kapitalizmus sajátja, hogy a fizetőképes kereslethez igazodik, mert anélkül nincs profit.

  Igazad van, ára van! Nagy ára! Kétszer is megfizetjük. Közpénzből épül, a közt kellene szolgálnia, a fizetőképes kereslethez igazodó árakon és még lehet, hogy hasznot is hozna. Pazar(lás) lesz ez!”
 • 29. Egál 2008. október 28. 15:40
  „25. egy elégedett!

  A Te elégedettséged éppoly elvakult, mint a mi elégedetlenkedésünk! Egál!”
 • 28. aranka2 2008. október 28. 14:46
  „Egy elégedett, ha a demagógia robbanásveszélyes lenne, ez a forum már rég a levegőbe repült volna. Nem érvelsz, nem mondasz semmit, csak ad abszurdum viszed az amúgy is abszurd állításokat (egyszerűbben fogalmazva ugyanezt: hülyeségeket írsz).
  Értéke van az embernek? Itt?
  Ezen a strandon semminek sincs értéke. Igen, valamikor a városban élők legszélesebb tömege érdekében működött, ma már nem. Egyre exkluzívabb, egyre inkább csak a "középosztálynak" szól, ami egyúttal azt jelenti, hogy szűkül a piac, egyre kisebb a közönség. ezért azután egyre kevésbé éri meg odabent boltot fenntartani (bár lehet, hogy a bérleti díjak is abnormálisan magasak, ezt nem tudom), ami tovább szűkíti a közönséget. A folyamat öngerjesztő, javulásra jelentős személyi változtatások nélkül nincs esély. Tovább rombolja az esélyeket ez az újabb esztelen pénzpazarló beruházás. Megtérülésére soha semmi esély, értelmetlensége egészen nyilvánvaló. Ez azután természetes módon vezet a kérdéshez: akkor ugyan miért akarja a város vezetése? A suttogó, lehet hamis válasz is nyilvánvaló: biztosan személyes haszonszerzés céljából. Ezért röpködnek "jólértesült" hírek a leperkált 10-12%-okról, lehet alaptalanul, de ésszerű magyarázatképpen.
  A múlt rendszert meg a fene se sírja vissza, én biztosan nem.
  Amúgy magam is elégedett vagyok, ha nem is vezetésünkkel.”
 • 27. Csavok 2008. október 28. 13:17
  „"egy elégedett"
  Melyik hozzászólásomban írtam azt, hogy "segget nyalsz" ?
  Beszéltél-e a mórahalmi stranddal, megkérdezted-e a vízforgatót ?
  Nagy a hasonlóság közted és néhány velem az előzőekben vitatkozó fórumozóval. Te sem tényeket sorolsz, hanem általánosságban vagy rendkívül elégedett. Ha viszont rákényszerítelek a valóság kimondására akkor valahogy nem találod a fogódzókat.
  Válaszolj kérlek a fenti kérdésekre és tényekkel érvelj légyszíves.
  Kössz ! Csavok”
 • 26. JB007 2008. október 28. 13:01
  „Igen, ez már kapitalizmus. (Egyébként ideológiákban járatlanként kérdezem: biztos?) Ebből kifolyólag minden beruházást meg kell előznie egy felmérésnek (nevezhetjük hatástanulmánynak is, úgy többet lehet kilopni), hogy annyiért lesz-e és mekkora igény rá, valamint mennyi a megtérülési ideje.
  Itt ilyen volt már? Bárminél? Mert ha nem, akkor sajnos azt kell mondanom felelőtlenek a döntéshozók!”
 • 25. egy elégedett 2008. október 28. 12:50
  „Miért seggnyalás az ha valaki nem mocskolódik és miért jelent istenítést ha szerintem sok jó dolog van a városban?
  Attól, hogy valaki szereti a saját városát még nem biztos, hogy segget kell nyalni kedves CSavok!!!!
  Titeket csak az tart össze itt a fórumon, hogy szidtok és szidtok de ezen kívül nem megy semmi, ugyan miért nem?
  VIssza lehet sírni az átkost, lehet álomvilágban élni és otthon elmélkdeni, hogy milyen jó volt, de ez már kapitalizmus. Itt ára van a belépőnek és értéke van az embernek a munkaerőpiacon.
  Azért mert vannak szegény emberek azért ne épüljön semmi mert úgy sem tudják használni, hát akkor Írástudatlan lőjük fejbe magunkat de azonnal!!!! Szerinted akkor ne legyen strand, ne legyen tömegközlekedés, ne legyenek áruházak, ne legyen játszótér a gyerekeknek, ne legyenek koncertek, programok, ne legyen szálloda és étterem? Biztosan szép világ lenne! Csak azért mert te nem tudod megfizetni?”
 • 24. Írástudatlan-Tdi. 2008. október 28. 10:17
  „CSAVOK. Bizony igazad van. A régi szép idők! Én most egy kicsit nosztalgiázni akarok. Remélem elnézik egy ötvenen felüli embernek főleg ha rokkantnyugdíjas és eléggé mozgásában kórlátozott is. Bizony az átkosban tologtunk a strandon sőt szinte ott éltünk. A belépő 50.-fillér vólt! Vízfórgató? Egy héten egyszer cserélték a vizet mindkettő medencében. A kacsában viszont sűrűben. Igaz akkortájban csak három medence vólt de nagyon elég vólt! És soha semmilyen fertőzést nem kaptam a víztől pedig vólt amikor kergézés közben lenyeltem egy két kórtyot. És még most is élek! Igen akkortályban megfizethető vólt a bambi a fagyi a lángos a sör és még sok család megengedhette magának hogy valami játékot vegyenek a csemetéiknek. Most meg! Akkor jutok be a strandra ha az órvos felírja. De én már ennyivel is beérem. De akármilyen hihetetlennek is tűnik a nejem még egyszer sem vólt a strandon amióta felújították. Hát nem tudom most ki mit hisz róllam lehet hogy vén komcsinak neveznek majd de akkor is sokkal jobb vólt a múltrendszer nyújtotta strandolási lehetőség!!!!”
 • 23. tuututt 2008. október 28. 09:39
  „Ahelyett, hogy itt magyaráztok, inkább vegyetek előre az 1100Ft-os jegyből jó sokat!!!!”
 • 22. Elégedetlen 128 2008. október 28. 07:29
  „egy elégedett!

  "...de ti nem akartok fizetni ..."

  Meg tudod-e különböztetni a "nem akarunk" és a "nem tudunk" fogalmát? Értjük mi! Aki nem tudja megfizetni, az ne is álmodjon strandolásról: Kösse fel magát!

  Reméljük, Te is megízleled, hogy milyen az.”
 • 21. Csavok 2008. október 27. 21:05
  „"Vöröske"
  Bizony tizenöt-húsz évvel ezelőtt még csúcsmelegben 4-5ezer ember pihent, fürdött, napozott, focizott... stb a strand óriási területén. Sok-sok család ott nyaralt és jól érezte magát, mert volt 2 lángossütő, palacsintás, gofris, vendéglő, kocsma, fagyizó...stb. Vehettek labdát, úszógumit.. stb.
  Az új istenségnek sikerült teljesen padlóra vinni ezt a remek strandot. Ez nem nosztalgia kedves fórumozótársak, hanem a szomorú valóság. Ezen a fürdőhelyen NEM lehet egy egész napot eltölteni sem szellemileg, sem fizikailag sem anyagilag(már a parkolás egy vagyon egy egész napra).”
 • 20. Csavok 2008. október 27. 20:49
  „"egy elégedett"
  Ma délelőtt kérdeztem meg a mórahalmi strand műszaki vezetőjét. Tőle tudom az infokat nagyokos. Te nem szeretsz fröcsögni csak hinni mindig valamiféle istenségben, jelenleg ez lj, ugye ?
  Ha veszed a fáradtságot én megadom a mórahalmi fürdő telefonszámát és a honlap címét, amelyből idéztem ( ha elolvastad volna alaposan a szövegemet). Csak Vásárhelyen kötelező bezárni a vízforgató nélküli medencéket érted kedves "egy elégedett" és tudod miért, mert lázár azt mondta.
  http://www.erzsebetfurdo.morahalom.hu/ Itt megtalálod a valóságot, pedig ez is Fideszes város. Persze lj és az ottani kiskirály (Nógrádi) nem kedvelik egymást. Talán érdemes lett volna ott jobban szétnézni és érdeklődni ennek a sok okostojásnak. Viszont ezeket csak a belépőjegyárak érdekelték. Az, hogy mit adnak ott a jegyért már nem érdekelte őket.
  Nyitott szemmel járj a világban kedves fórumozótárs !
  Maradok fröcsögve: Csavok”
 • 19. efje 2008. október 27. 19:56
  „Sok rossz szokásunk van. A jót nem szoktuk dicsérni, csak csenddel tudatjuk. Nem kell mindent feketére meg fehérre festeni. Sok értelmes és logikus döntés születik a torony alatt, de vannak olyanok amit nem gondolnak át az urak. Itt van pl. az Emlékpont. Profi, tényleg világszínvonalú látványosság, de nem jó a név. Nehéz "eladni" igy. Nem hangzik érdekesen egy nyugati szamara. Miért nem hívjak mondjuk kommunista múzeumnak. Arra harapnának. Kene neki egy fasza weboldal is több nyelven. Van?
  A strandra se jön turista. A helyieknek meg egyértelműen drága. Nem varja el senki hogy 50 forint legyen a belepő, de inkább menjen be 3 ember 1500-ért, mint egy 1000-ért nem? Számoljanak mar egy kicsit. Több ember többet költ. A rezsi nem igazan lenne több ettől.”
 • 18. Elégedetlen 128 2008. október 27. 19:14
  „egy elégedett!

  Az ilyen sebességű, ekkora nyelvcsapásokkal végzett seggnyalásért járó díjazás révén érthető is az elégedettséged!”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az oroszok elől rejthette el a plébános a fegyvereket

Székkutas - A katolikus templom felújításakor a padozat alatt az 1800-as évek végétől a második… Tovább olvasom