Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Januártól ülésezik a szikáncsi részönkormányzat

Társadalmi megbízatásnak tekinti, azaz nem fizetésért látja el a szikáncsi részönkormányzat vezetésének feladatát Fekete Ferenc. A képviselőt a közelmúltban választotta meg a közgyűlés az öttagú testület élére. Januárban kezdik meg a munkát.
„Fekete Ferenc polgármester". Ez áll azon a névjegyen, melyet a vásárhelyi városatyának tréfából készítettek képviselőtársai, abból az apropóból, hogy a legutóbbi közgyűlésen a szikáncsi részönkormányzat vezetőjévé választották. A faluban januártól lát munkához a részönkormányzat, melynek felállítását a vásárhelyi önkormányzat kezdeményezte. Szikáncs hónapokkal ezelőtt népszavazáson erősítette meg: továbbra is Vásárhelyhez akar tartozni.

– A választás eredményétől függetlenül azért az elszakadási kezdeményezés jelezte, hogy jobban oda kell figyelni a szikáncsiakra, az odafigyelés eredménye a részönkormányzat létrehozása – jelentette ki lapunknak Fekete Ferenc. A vásárhelyi városatya hangsúlyozta: közös munkára kéri az általa irányított testületet. A szikáncsiak alkotta csapatban összekötőként tevékenykedik Benkő Zsolt, a polgármesteri hivatal munkatársa. A tagok: Asztalosné Kisalbert Mária, Keresztesné Rezes Molnár Anna, valamint Pál István. A legfontosabb cél, hogy a város önkormányzata és a falu részönkormányzata sikeresen dolgozzon együtt Szikáncs fejlődéséért. Társadalmi megbízásnak tekinti ezt a feladatot Fekete Ferenc, azaz nem fizetésért végzi.

– Nem vagyok egy harcos amazon, de szeretek az embereken segíteni, s úgy vélem, ismerem a helybeliek gondjait, problémáját – mondta Keresztesné Rezes Molnár Anna, aki több mint 30 éve él a faluban. A részönkormányzat képviselője szeretné például, ha a vásárhelyi Kossuth téren is leszállhatnának a buszról a szikáncsiak, ez a kórházba igyekvő idős betegeknek nagy könnyebbség lenne, hiszen nem kellene a pályaudvarról hosszan gyalogolniuk egy-egy vizsgálatért.


Barta Róbert: „Tartanak tőlem"

A szikáncsi részönkormányzat tagjainak sorába jelölték Barta Róbertet is, ám őt nem támogatta a közgyűlés. A fiatal ember ennek ellenére úgy gondolja, továbbra is szeretne a falu fejlődésért dolgozni. Már csak azért is, mert véleménye szerint Vásárhely árnyékában elsikkadnak a kistelepülések. Azon is gondolkodik, hogy jövőre esetleg megméreti magát Vásárhelyen a polgármester-választáson. Az, hogy nem került be a részönkormányzatba, jelzi: tartanak tőle a városban – jegyezte meg Barta Róbert, aki szerint csak egy erős, összetartó csapat oldhatja meg a problémákat.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Héberül az imaházban

Bárki tanulhat héberül a vásárhelyi zsinagóga melletti imaházban. A tanár, Kellermann Itzhak szerint… Tovább olvasom