Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Járkálni kell a lakásban, vagy kimenni az udvarra: ígérik, tavasztól már Szikáncson is lesz térerő

Hódmezővásárhely - Szikáncson gyenge a térerő. A Telekomhoz tartozó mobilosok helyiségről helyiségre járnak az otthonukban, hogy térerőt találjanak. Van, hogy ezért ki kell menniük az udvarra. Néhány hónap múlva megszűnnek a problémák.
– Túl sokszor nem szoktam telefonálni. De ha mégis, akkor bizony vannak gondok. Sokszor az udvarra is ki kell mennem, hogy halljam, amit mondanak nekem – mesélte a Szikáncson élő Mogyorósi Károly. Elmondta, odabent akadozik a vétel, olyan, mintha a ház „leszigetelné". Szerinte az udvarra rohangálás nem kellemes például hidegben vagy szélben, esőben, hóban.

– A házban vannak szobák, ahonnan egyszerűen nem lehet telefonálni. Ha olyan helyen marad a telefon, akkor még a hívást sem veszem észre. Van, hogy járkálni kell a lakásban kezemben a telefonnal, hogy térerőt találjak valahol – erről Vajda Roland beszélt. Azt mondta, ha az ugyancsak szikáncsi barátját hívja, és csak kisípol a mobilja, akkor tudható, hogy ő is rossz szobában hagyta.
Mogyorósi Károly szerint az udvaron, utcán jobb a térerő, mint az otthonokban. Fotó: Kovács Erika
Mogyorósi Károly szerint az udvaron, utcán jobb a térerő, mint az otthonokban. Fotó: Kovács Erika
– Én rendesen hallom, ha hív a fiam Vásárhelyről, igaz, mi vodafone-osok vagyunk – említette meg Óré István.

– Harmincas telefonszámom van, borzalom telefonálni itt, Szikáncson! Nincs jel, járkálok a telefonnal, mint még a mobilozás hőskorában, hátha legalább egy-két csík megjelenik a mobilon – mondta Szabó Sándor. Hozzátette: hallotta, hogy lesz majd javulás. Jó lenne, ha ez minél hamarabb bekövetkezne, mert ők is annyit fizetnek a szolgáltatásért, mint azok, akiknek nem kell futkosniuk a térerőért.
Az új víztorony hozza meg a megoldást Szikáncson.Fotó: Kovács Erika
Az új víztorony hozza meg a megoldást Szikáncson.Fotó: Kovács Erika
– Már évekkel ezelőtt jelezték a szikáncsi lakosok, hogy akadozik a szolgáltatás az otthonaikban – tudtuk meg Benkő Zsolttól, külterületekért felelős önkormányzati képviselőtől. Közölte: az önkormányzat a panasszal még Almási István polgármester idejében kereste meg a szolgáltatót. A megoldás akkor kezdett körvonalazódni, amikor kiderült, hogy az ivóvíz-rekonstrukciós programban víztorony épül Szikáncson. A torony elkészült. Most már van hová helyezni a szükséges erősítőket. – Tájékoztatást kaptunk, hogy elindították a tervezést, információink szerint tavasszal helyezik fel a berendezést, ami jelentősen javítja majd a szolgáltatás minőségét – közölte a képviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenegy óvoda újult meg Vásárhelyen

A fejlesztés 863 óvodai helyet és több mint 700 gyereket érintett. Tovább olvasom