Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Javításra várnak a köztéri padok

Hódmezővásárhely - A napi kihívások közé tartozik leülni és felállni egy-egy köztéri padról - vélik a kertvárosi nyugdíjasok, akik olykor magánakciókba fognak és renoválnak. Az önkormányzat is folyamatosan végzi a köztéri padok javítását - városszerte.
Ugyanabban a kertvárosi társasházban él Szentandrási Imre és Elek Sándor, így a lépcsőházuk előtti padon is naponta megosztoznak, miközben megbeszélik az élet és a környék ügyes-bajos dolgait. A két nyugdíjas még az ősszel sajátkezűleg felújította a padot: megemelték és lefestették a megsüllyedt bútort, betonkockákat tettek elé a földre a könnyebb használat érdekében. - Öt darab tíz literes vödörnyi sóder padonként elég is lenne az ember lába alá- véli a 83 éves Sanyi bácsi, aki szerint azért volt szükség a nem túl esztétikus, töredezett betondarabokra, mert nehezen tudtak felkelni a padról. Ha ezt az önkormányzat megoldaná, ők felszednék a házi „talpalávalót".

Javításra várnak a köztéri padok - GALÉRIA

Asztalosok, festők, közmunkások

A hat-nyolc fő közmunkáscsapat a játszótereket tartja karban, nyolc- tíz asztalos, festő pedig naponta ellenőrzi a köztéri kertibútorzat állapotát, és ahol szükséges, javításokat végeznek. A Kertvárosban több padot felújítottak már, főleg a Rudnay Gyula utcában, de a folyamatos javítási munkálatok a belvárosra és a Hódtóra is kiterjednek - tájékoztatott Göbl Vilmos, az önkormányzat sajtóreferense. 

 
A Kertvárosban körülnézve másutt is tapasztaltuk, hogy tégladarabokat helyeztek a lakók a padok alá, „sámli" gyanánt, hiszen az évek alatt a föld kikopott a padok alól és elől is- nyilvánvalóan a használat miatt. A megkérdezettek szerint a másik gond a hátradőlő támla, ami szintén általános jelenség- Szentandrási Imre állítja: nemcsak a Kertvárosban, hanem a Hódtóban is. - Hallottunk olyan esetről, hogy az egyik lakóközösség elvitte a padot egy bodnárhoz, és a közös költségen felújíttatták. Nagyon nehéz felállni olyan padról, aminek a támlája erősen hátrahajlik, és ha a pad túlságosan alacsony, meggyűlik az ember baja vele. Egyértelmű, hogy ez az idősebb korosztály problémája - teszi hozzá.

Sok az olyan pad, amely egy-egy elhagyott játszótérre néz, így ezek felújítása okafogyott, de az egyik pad előtt a betonozás még alig száradt meg- ezt a padot naponta egy idős házaspár használja, nyilván „maszek" kezdeményezésbe fogtak.

A Rudnay utcában viszont a virágos előkertek mellett több helyen új, vagy felújított padok vannak, kellőképpen magasak is, bár a hátradőlő támla itt is előfordul. Frissen festettek, helyenként a hiányzó léceket is pótolták. 

Olvasóink írták

 • 6. mivan? 2013. május 26. 08:09
  „5. nem kell oda telefon nemsokára úgyis bent lesznek......”
 • 5. alfoldi 2013. május 25. 10:31
  „Itt a Csillag Szegeden.
  Anyagáréert tudnának padot, kerékpártárolót gyártani, még a környéknek is.
  Ehelyett 500 ezer Ft-ért vesznek katalógusból padot, melyek ráadásul még kényelmetlenek, használhatatlanok is, mint pl. a Somogyi utcai újak.
  Miért nem élünk a lehetőséggel? Talán telefonálni kellene a városházáról a Csillagba?”
 • 4. Tyt 2013. május 24. 21:08
  „Tisztelt Illetékesek! Nézzenek már rá a Somogyi Béla u. játszóterének padjaira! Valami "erős" gyerek kettőt is kiszedett tövestől :(”
 • 3. queenmargareth1 2013. május 24. 19:38
  „na, tessék az elhízás...bár lehet betegség is...”
 • 2. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. május 24. 15:57
  „"A napi kihívások közé tartozik leülni és felállni"
  Ilyen bendővel már nem csodálom...
  Amúgy sose értettem ezeknek a padoknak a szerepét, azon kívül, hogy odaszoktatják a hajlékonyokat.
  Legalább lenne egy nyitott wifi a közelbe...”
 • 1. grafika88 2013. május 24. 14:14
  „Na addig míg 180 kg emberek ülnek ráááá , nem kell csodálkozni !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél órás hajvágás a tartós frizuráért

Dauer helyett ma már komoly hajvágási technikákat kell tudniuk a fodrászoknak – mondta Cseh István mesterfodrász. Tovább olvasom